2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenin­dustrie

  • 20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025. 

In de dynamische wereld van de voedings- en drankenindustrie zijn innovatie, schaalbaarheid en strategische besluitvorming essentiële ingrediënten voor succes. Als brancheprofessional ken je deze realiteit goed en moet je altijd up to date zijn om de concurrentie voor te blijven. 

Als wereldwijde specialist in voedings- en drankentechnologie is het belangrijk dat ook Aptean de vinger aan de pols van de markt houdt. We streven ernaar om discussies over kritieke kwesties in de sector te leiden en producenten, distributeurs en groothandels te helpen uitdagingen aan te gaan en best practices te ontwikkelen om groei te stimuleren.

Download hier je exemplaar van het 2025 Trendrapport om waardevolle inzichten te krijgen en je bedrijf te benchmarken met de resultaten en bevindingen uit het rapport.

Resultaten jaarlijks marktonderzoek in Nederland en België

Om te ontdekken wat bedrijven nodig hebben om te groeien, voert Aptean in samenwerking met marktonderzoeksbureau B2B International jaarlijks een uitgebreid onderzoek uit in de voedselproductie- en distributiesector in Nederland en België. Het resultaat is dit jaar het ‘2025 Trendrapport voor de voedings- en drankensector’, dat belangrijke (technologische) trends en ontwikkelingen in de sector onthult, van uitdagingen in de dalende consumentenvraag tot het groeiende belang van technologie. Door deze inzichten te gebruiken, kunnen bedrijven de kansen maximaliseren om in de toekomst te groeien en te bloeien. Je ontdekt onder meer inzichten over:

  • De bezorgdheid over de externe druk van de dalende consumentenvraag
  • Het verbeteren van de productiviteit van werknemers door middel van intelligente automatisering
  • Het benutten van AI om operationele efficiëntie te bevorderen
  • Het inzetten van branchespecifieke technologie voor een strategisch voordeel

“Gemiddeld groeiden bedrijven die branchespecifieke software gebruikten hun year-over-year omzet met 6,9%, vergeleken met 5,3% bij horizontale softwaregebruikers en 4,9% onder degenen met maatwerk of in-house systemen.” – 2025 Trendrapport.

Het benutten van AI om operationele efficiëntie te bevorderen

AI is een van de populairste onderwerpen geworden in de discussies in de voedings- en drankenindustrie, dus het is geen verrassing dat de verkenning van AI de afgelopen 12 maanden enorm is toegenomen. Door die stijgende interesse en betrokkenheid gaat het 2025 Trendrapport dieper in op de laatste ontwikkelingen, waar AI waarde kan toevoegen en waar bedrijven zich (nog) zorgen om maken. Hoe kan AI een positieve impact hebben op jouw Food & Beverage bedrijf en bedrijfsstrategie? Ontdek het in het 2025 Trendrapport

Over Aptean

Aptean is een wereldwijde leverancier van branchespecifieke software die fabrikanten en distributeurs helpt hun bedrijf effectief te runnen en te laten groeien. De oplossingen en diensten van Aptean helpen bedrijven van elke omvang om succesvol te zijn en te groeien. 

Ga voor meer informatie over Aptean en de markten die we bedienen naar www.aptean.com.

Bron: Aptean