11 bedrijven uit de foodsector in KVK Innovatie top 100
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

11 bedrijven uit de foodsector in KVK Innovatie top 100

  • 04 oktober 2022

Op dinsdag 4 oktober 2022 presenteerde KVK voor de 17e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden-en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. In 2022 staan er 11 bedrijven uit de food- en agrisector in de top 100.

De selectie is gemaakt uit bijna 350 inzendingen. Alle nominaties zijn beoordeeld op de impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Hieronder een overzicht van de 11 bedrijven uit de foodsector.

AgXeed BV maakt AgBots die een innovatief alternatief vormen voor de standaard tractors en oogstmachines. Deze landbouwrobots zijn autonoom, op basis van GPS. De robots kunnen volledig zelfstandig taken uitvoeren.

Aquamar Disinfection Products BV ontwikkelde de Pro-Vida nanobubbel generator voor de glastuinbouw. Hiermee kan op eenvoudige wijze zuurstof toegevoegd worden aan het water, die niet verdwijnt voordat het water de planten bereikt.

Cyclups Creation BV heeft een gloednieuwe non-plastic ontwikkeld, genaamd Plantastiq (PLQ). Het is gemaakt van restafval van graan(stammen), is compleet bio-afbreekbaar en composteerbaar.

Fikweert Vision Technologies BV heeft de Quality Grader ontwikkeld: een sorteermachine die in staat is om zelfstandig ongewassen aardappelen te sorteren op basis van kwaliteit.

Groentegoed maakt spreads van allerlei groente zonder toegevoegde e-nummers en suikers. In het productieproces gebruiken ze zoveel als mogelijk ‘verspilde’ groente die niet geschikt is voor verkoop in de supermarkt.

JOZ BV ontwikkelde de Stikstofkraker Gazoo, hiermee kunnen boeren organische mest omzetten in minerale mest. Hiermee wordt de stikstofuitstoot 80% verlaagd, en kunnen boeren op hun eigen terrein vloeibare kunstmest produceren.

Karma Kebab heeft een veganistische kebab ontwikkeld op basis van knolselderij.

Koppert Cress lanceerde een exclusief assortiment aan Nederlandse premium kwaliteit Planifolia-vanille; een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.

Pieter Pot is de allereerst online verpakkingsvrije supermarkt die op landelijke schaal boodschappen bezorgt in circulaire potten.

Pixelfarming Robotics ontwikkelde de Robot One: een autonome landbouwrobot voor gewasverzorging en onkruidbestrijding.

The Waste Transformers zet niet consumeerbaar voedselafval van bedrijven en gemeenschappen lokaal om in groene energie en natuurlijke meststoffen.

Bekendmaking

Op 30 november 2022 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf de nummer 1 positie van het Gelderse Grown.bio overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Bekijk hier de volledige lijst

Bron: KVK