1000 banen op het spel bij FrieslandCampina
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

1000 banen op het spel bij Friesland­Campina

  • 10 november 2020

FrieslandCampina wil verder werken aan het optimaliseren van de organisatie om kosten te verlagen. De focus ligt daarbij op het productienetwerk, het aantal managementlagen en de ondersteunende diensten en functies. In Nederland, België en Duitsland moet de productiviteit in de keten verder omhoog. Niet-kernactiviteiten worden mogelijk afgestoten. Tot eind 2021 komen hierdoor naar verwachting ongeveer 1.000 arbeidsplaatsen te vervallen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland.

Reorganisatie

Vanaf 2022 moet de reorganisatie structureel zorgen voor meer dan 100 miljoen euro per jaar aan lagere kosten. De herstructureringskosten bedragen tussen de 150 miljoen en 175 miljoen euro en deze komen grotendeels ten laste van bedrijfsresultaat in 2020. FrieslandCampina wil het eigen vermogen van de onderneming versterken. Inkomsten uit potentiële desinvesteringen zullen daar voor worden aangewend.

Op naar de toekomst

Over de uitvoering van de transformatie en de onderliggende initiatieven en projecten zal de komende tijd verder worden besloten. Medewerkers, leden-melkveehouders en andere stakeholders zullen over de voortgang worden geïnformeerd. Met de coöperatie wordt ook gekeken naar de opzet van het ledenfinancieringssysteem om er voor te zorgen dat dit systeem toekomstbestendig is en bijdraagt aan een financieel solide zuivelbedrijf. 

Bron: FrieslandCampina

Bron: ©Bjoern Wylezich; Shutterstock.com