OSV Smaakstampei 14 november 2018
SmaakStampei is van origine een evenement waarin we op diverse locaties in het pand van Buitenzorg in Ede worden verrast met spannende gerechten. Doordat het hele pand wordt gebruikt, zijn de contactmomenten legio. De afgelopen twee jaar hebben we het anders gedaan, maar op verzoek van de leden grijpen we deze editie terug naar het originele concept.
Dit jaar hebben we de SmaakStampei georganiseerd met VersTrade. VersTrade haalt een schakel uit de keten waardoor inkoop rechtstreeks plaatsvindt tussen producent en horeca/slagerij, eigenlijk overal waar eten wordt verkocht. Een duurzaam initiatief waarbij vraag en aanbod samenkomen op een online foodplatform. Er is geen sprake van een tussenhandel, waardoor VersTrade een kostenbesparende manier is van inkopen. Interessant voor zowel de leverancier als eindklant. Er zijn al meer dan 120 foodbedrijven, waaronder een aantal OSV-ers, aangesloten.
Enkele van deze bedrijven werkten mee aan Smaakstampei. Met ‘de Rolls Royce onder de croquetten’ van Happtoe en de beroemde Brabantse worstenbroodjes van de Bakkende Brabander. De entrecotes en pulled porc van G. van Dalen’s Vleescentrale zijn bereid op de barbecue, Jan Van As BV zorgde voor een vissurpise, Wild van Wild vulde de wildpresentatie in en Bakkerij de Haas leverde lekkere vlaaien voor bij de koffie
Stuk voor stuk ondernemers met een verhaal. Een verhaal dat ze maar al te graag wilden delen met de OSV-ers. Het was een geanimeerde bijeenkomst die smaakt naar meer.
Volgend jaar weer!