Bedrijfsbezoek Simons Halal
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op
25 apr
Dit evenement is reeds geweest.

Be­drijfs­be­zoek Si­mons Halal

  • 25 april 2019
  • Locatie: Roermond
  • Tijd: 15:00

Donderdag 25 april 2019 hebben we met ruim 60 OSV-leden Simons Halal Food in Roermond bezocht.  Simons Halal Food is de grootste leverancier van private label halal vleeswaren in Europa.

Groot was onze verrassing toen we zagen dat er speciaal voor dit bezoek een enorme tent was neergezet. Met vaste wanden, modern ingericht en voorzien van alle apparatuur nodig voor de lezingen. 

John Seegers, directeur: "Wat we doen doen we goed of we doen het niet!"

En goed was het. Na de ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, was het lastig om de zaal stil te krijgen voor de presentaties. Zo'n enthousiasme onder de mensen, zoveel contacten gelegd, ze raakten niet uitgepraat. Maar het is gelukt.

Lianne Slots gaf in haar presentatie aan waar ze als kwaliteitsmanager van een foodproducerend bedrijf allemaal mee te maken heeft. Haar verhaal werd aangevuld door Annemarie Tielens, die het etiketteren van de producten onder de aandacht bracht. Een prachtig bruggetje voor Nino Bruggers van DVAN, die de presentatie compleet maakte met zijn presentatie "Verleiding of misleiding". Met praktijkvoorbeelden werden we nog even met de neus op de feiten gedrukt. Wetgeving is normaal gezien zwart of wit, maar er zijn toch nog veel nuances te vinden die fabrikanten de mogelijkheid geven creatief met hun etikettering om te gaan.  Verleiding wordt door de vingers gezien, maar misleiding wordt afgestraft.

Rondleiding

Daarna zijn we in groepen van 10 de fabriek rondgeleid. Ook hier konden we weer alles vragen, overal kwam een antwoord op, geen geheimen (behalve de recepturen dan :)). 

Halal produceren vraagt meer van een productiebedrijf. Om de hoogste certificering - de Jakim Standard, afgegeven door de islamitische autoriteit in Maleisië - te behalen, werd in de nieuwe fabriek (2008) bijvoorbeeld een  granieten productievloer aangelegd, die zonder bindingsmiddelen uit varkenscomponenten is vervaardigd. “Aanzienlijk duurder, maar wel conform de allerhoogste  standaarden in halal”, aldus John Seegers.

Weer terug in de tent werden allerlei heerlijke hapjes rondgebracht en konden we onder het genot van een drankje nog een tijd netwerken met elkaar. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt, want we waren nog lang niet uitgepraat. maar aan alle goede dingen komt een eind. Na het uitwisselen van de laatste kaartjes namen we afscheid van onze gastheer en zijn team en reden met een voldaan gevoel weer naar huis.

Marielle Edwards en Anne Marie Tielens, bedankt voor jullie inzet en organisatie op locatie, jullie hebben gezorgd voor de slagroom op de taart :) .

Halal

Halal/Helal betekent rein, toegestaan, legaal, legitiem.

Halal is van toepassing op producten en handelingen. Het is een voedingsleer met duidelijke voorschriften en richtlijnen waaraan moslims zich dienen te houden. Deze spijswetten zijn gebaseerd op de Koran, de  Soenna en de Islamitische rechtspraak van erkende islamitische geleerden.
Simons Halal Food wordt gecontroleerd en gecertificeerd door diverse islamitische Halal controle organisaties, o.a. Halal Quality Controle in Den Haag (Nederland) en Halal Europe (Dr. Hawari), het Islamitische centrum Aachen (Duitsland).
Simons Halal Food voldoet aan de hoogste halal certificerings-eisen gesteld door de JAKIM organisatie (Maleisië) en wordt binnenkort conform deze hoge standaard gecertificeerd.

www.simonsholland.nl


Bekijk het foto-album van deze dag
Klik hier om de presentatie van DVAN over claims & keurmerken te downloaden