Bedrijfsbezoek Meatproteïns
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op
14 mrt
Dit evenement is reeds geweest.

Be­drijfs­be­zoek Me­at­pro­teïns

  • 14 maart 2019
  • Locatie: TER APELKANAAL
  • Tijd: 15:00

In september 2018 verscheen in ons vakblad het artikel Meet Meatproteïns. We kregen zoveel reacties op dit artikel, dat we hebben gevraagd of we met ons netwerk een bezoek mogen brengen aan dit innovatieve bedrijf. Directeur Jacques ten Kate was direct enthousiast en zette op 14 maart 2019 de deuren voor ons open.

Jacques stond in 2012 aan de wieg van het bedrijf, dat inmiddels is uitgegroeid tot een succesvolle fabrikant van collageen (eiwitten) vervaardigd uit runderhuiden. Of zoals Jacques het verwoord: ,,Wij leveren het ei in de gehaktbal”. De opstart destijds was een uitdaging, want vanuit de markt was er geen vraag. Inmiddels bedient het bedrijf de internationale vleesverwerkingsindustrie. Met name grote verwerkingspartijen en fabrikanten van blends (mixen die door het vlees gaan) in de vleeswarenindustrie zijn vertegenwoordigd. Ook de halalmarkt, waarvoor de strenge certificering is behaald, weet het bedrijf te vinden. Een enorme prestatie, door een gedreven ondernemer. Inmiddels is het management uitgebreid met managing director Laurens Maathuis, zeker geen onbekende in de sector.

Beide heren hebben ons rondgeleid en alle vragen zonder enige vorm van terughoudenheid beantwoord. Een transparante bescheiden fabriek waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel eiwit’!

Er zijn heel wat contacten gelegd tussen de deelnemers en de directie, hier gaat zeker nog een en ander uit voortvloeien en wel op korte termijn.

Kijk in het OSV foto-archief voor een fotoverslag.

www.dcpingredients.com