Bedrijfsbezoek Oerlemans Packaging Group 2022
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op
13 okt
Dit evenement is reeds geweest.

Be­drijfs­be­zoek Oer­le­mans Pack­a­ging Group 2022

  • 13 oktober 2022
  • Locatie: Giessen
  • Tijd: 15:00

Het verpakken van foodproducten ondergaat de komende jaren een enorme transitie van eenmalig gebruik naar recycling van materialen. Verpakkingsproducent Oerlemans Packaging Group is een groot voorstander van deze gamechanger als het gaat om het circulair maken van onze economie. 

We waren met de OSV op bezoek bij dochterbedrijf Oerlemans Plastics in Giessen waar we in de moderne fabriek zijn bijgepraat over actuele ontwikkelingen op gebied van flexodruk, folie-extrusie, research, reprografie en confectie. 

Merijn Bos (Sales Director) trapte af met de introductie van Oerlemans Packaging Group – met in totaal 7 bedrijven, 10 productielocaties en 750 vakmensen. Hun producten vind je over de hele wereld terug. Hoe specialistischer hoe verder weg.
Eigenlijk kun je wel zeggen dat iedereen elke dag wel een product in de handen heeft waar Oerlemans een vinger in de pap heeft gehad.

Verduurzamen doen we samen

De Oerlemans Packaging Group is groot geworden door innovatie, focus op kwaliteit, circulariteit en samenwerking met alle partijen in de keten. Ook voor duurzaamheid is samenwerking cruciaal. Met alle ontwikkelingen in de markt is de overdaad aan duurzame informatie enorm en dat maakt het complex.

Dat bleek ook uit de presentatie van Rob Verhagen (Sustainable Director) "Dilemma's in duurzaam verpakken".  We weten allemaal dat we moeten verduurzamen en uiteindelijk toe moeten naar cradle to cradle. Maar met name op het gebied van plastic zijn er nogal wat tegenstrijdige voorschriften die straks moeten uitmonden in een sluitende wetgeving. Dat wordt nog een flinke kluif en we nemen een veel te afwachtende houding aan. Oerlemans Packaging Group pakt hierin haar verantwoordelijkheid. Zij investeert volop in de verdere verduurzaming van honderden verpakkingssoorten. 

De kracht van dit familiebedrijf zit hem vooral in samenwerken en kennisdelen. Door verschillende partijen aan elkaar te koppelen is er al veel bereikt, ook op het gebied van inzameling en recycling. Er zijn door deze partnerships al grote stappen gezet in circulariteit.

En Oerlemans Packaging Group wacht de voorschriften en wetgeving niet af maar kijkt nog veel verder vooruit. Recent is er geïnvesteerd in metershoge extrusietorens die barrière verpakkingsfolie kunnen produceren uit 100% recyclebaar mono-materiaal, waar in de huidige markt nog veel verpakkingen zijn samengesteld uit meerdere vervlochten materialen. Door het behoud van essentiële verpakkingseigenschappen voor voeding is dit een revolutionaire innovatie op duurzaamheidsvlak voor de voedingsindustrie

De rondleiding

De rondleiding liep wat uit door het enthousiasme van het personeel, er was ook zoveel te vertellen! Aan alles kon je voelen dat de mensen trots zijn op het bedrijf. Het is natuurlijk ook prachtig als je bij een bedrijf werkt dat niet alleen mee denkt maar ook mee werkt aan een duurzame toekomst. Zeggen en doen zijn vaak twee totaal verschillende zaken,  dat kun je van Oerlemans absoluut niet zeggen. Ze investeren veel tijd en geld in onze toekomst!

Dat kwam allemaal ook nog even ter sprake tijdens de netwerkborrel na afloop waar we verwend zijn met de lekkerste hapjes. Iedereen was onder de indruk van het bedrijf, de aanwezige kennis en de inzet voor een duurzame wereld. 

Met een goed gevulde buik en een hoofd vol informatie gingen we met een voldaan gevoel weer naar huis.

Hèlen Maasbach, Ellen Schreur en Peter Vos bedankt voor jullie inzet en natuurlijk ook een bedankje naar de sprekers en alle collega's die ons hebben begeleid.

Wil je meer weten over Oerlemans Packaging Group?

Kijk hier voor alle foto's.