Bedrijfsbezoek GEA Food Solutions
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op
07 jun
Dit evenement is reeds geweest.

Be­drijfs­be­zoek GEA Food So­lu­ti­ons

  • 07 juni 2022
  • Locatie: BAKEL
  • Tijd: 14:30

Begin juni 2022 waren we met de OSV te gast bij GEA Food Solutions in Bakel. We waren met zóveel, dat de groep voor de rondleidingen en kennissessies in vieren werd gesplitst. Aan de gezichten op de foto kun je wel zien dat het een zeer geslaagde middag was.

Een rode loper lag er nog net niet, maar verder voelden we ons als VIP’s. Joost Vliegen, Managing Director GEA Nederland, opende de bijeenkomst met een warm welkom. 

In het Food Solutions Technology Center kregen we uitleg over de testmogelijkheden voor foodproducenten, met aansluitend een proeverij van een ‘nep’ kipnugget. De behoefte aan de expertise van deze onderzoekers is zó groot dat ze hier het hele jaar op 100% van de capaciteit draaien.

Door naar de hypermoderne Heating & Refrigeration Truck (HRT), waarvan iedereen diep onder de indruk was. Hier vonden we de modernste snufjes met VR en AR. Ook leverde het een persoonlijke verheldering op van het nut van met name warmtepompen, wat tijdens de kennissessie door Tom Eelen met cijfers werd onderbouwd. Na zijn presentatie had iedereen in de zaal dezelfde vraag als ik: ‘Waarom zijn we nog niet massaal over?’. Een duurzame toekomst ligt binnen handbereik. Op zeer korte termijn kun je al veel energie besparen en CO2-uitstoot verminderen; ook in een bestaande fabriek.

Willem Poos nam ons mee in de wereld van de Food Solutions: van marineren, prepareren en verwerken niet alleen van vlees of vis, maar ook het samen ontwikkelen van vleesvervangers om bij te dragen aan de eiwittransitie.

Het was al met al een gevarieerd en interessant programma, dat flink uitliep vanwege de vele verdiepende vragen. En dan hebben we nog niet alles gezien wat GEA allemaal doet! Wellicht ruimte voor een vervolg.

Nogmaals dank aan het complete GEA-team voor de gastvrije ontvangst en het uitgebreide programma.

Klik hier voor alle foto's.


Wil je volgende keer ook mee met de OSV?

Geef je meteen op via de evenementen en geef aan dat je komt kennismaken.
of kijk eerst in het jaarprogramma wat er nog op de rol staat.