Voedselveiligheid 2018
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

COV, VNV en SVO willen meer scholieren opleiden

Onlangs gingen SVO, vakbonden en enkele key spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs en het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetb..

Lees meer

Stand van food: toename verkopen biologische voeding

08 mei 2018

In het eerste kwartaal van 2018 groeide de Nederlandse economie kwartaal op kwartaal met een half procent. Dit is een minder sterke stijging dan in dezelfde periode vorig jaar (0,7%), maar nog steeds een goed groeic...

Vion schort activiteiten slachterij in Leeuwarden op

08 mei 2018

Vion maakte vrijdag 25 mei 2018 bekend dat het per direct de activiteiten in de runderslachterij in Leeuwarden tijdelijk opschort vanwege de ervaringen die in de afgelopen maanden in de nieuwe slachterij zijn opgeda...

Machines voor de voedingsindustrie

08 mei 2018

In 4 eenvoudige stappen kunt u de eigenaar zijn van een machine. U kunt op de website zoeken naar machines en met een geactiveerd account kunt u biedingen plaatsen. Aankomende maand zullen er vele machines worden geveild...

Chinese markt open voor kalfvlees uit NL

08 mei 2018

Kalfsvlees uit Nederland mag binnen afzienbare tijd geëxporteerd worden naar China. Nog voor de zomer zal de overeenkomst hierover worden getekend. Dit is toegezegd tijdens de Nederlandse handelsmissie naar China door de...

SIAL Paris 2018

08 mei 2018

Van 21 t/m 25 oktober 2018 treft de internationale voedingsmiddelenbranche elkaar tijdens de SIAL in Parijs. Een complete beurs, met 7.000 exposanten, innovatieprijzen, conferenties, rondetafelgesprekken en speciale beur...

Vivera neemt plantaardige biefstuk in productie

08 mei 2018

Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog ...

Nieuwe praktijkrichtlijn schept duidelijkheid

08 mei 2018

Wouter Burggraaf is eigenaar van hygiënisch adviesbureau Burggraaf & Partners, lid van het bestuur van EHEDG Nederland, lid van de community Safe Food Factory en voorzitter van de ad hoc werkgroep Hygiënische Perslucht. ...

Clean label en het verbeteren van de houdbaarheid

08 mei 2018

Consumenten vragen om gezondere voedingsmiddelen: gegarandeerd voedselveilig én met een ‘clean label’. Bovendien staat het voorkomen van voedselverspilling hoog op de agenda, wat bijna haaks op de clean label-eis staat; ...

Verhoging Duitse tol maak vervoer onbetaalbaar

08 mei 2018

Duitsland heeft besloten de tol voor vrachtauto’s vanaf 1 januari 2019 enorm te verhogen. De tarieven gaan met 20 tot zelfs 60 procent omhoog. Deze verhoging maakt vervoer op Duitsland onbetaalbaar. Voor een van de sc...

Traceren op basis van blockchain

08 mei 2018

Bureau Veritas lanceert Origin, een traceerlabel van het volledige traject dat door voedingsmiddelen wordt afgelegd; van de boerderij tot het bord. Deze oplossing werd op 5 maart 2018 in Tokio gepresenteerd aan een inter...

Verbeterd hygiënisch ontwerp

08 mei 2018

Banddesinfectie met UVC licht houdt lopende banden vrij van bacteriën en bespaart bedrijven geld op schoonmaken en downtime. Maar het is een uitdaging om elektronische apparatuur blijvend goed te laten werken in een slac...

Productie automatisering bij Zwanenberg Oss

08 mei 2018

Na de overname van de Unilever fabriek in Oss door Zwanenberg Food Group, was er behoefte aan nieuwe automatisering. Het huidige systeem van Unilever dient op korte termijn vervangen te worden. Door de goede ervaringen o...