Food Safety 2018
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

COV, VNV en SVO willen meer scholieren opleiden

Onlangs gingen SVO, vakbonden en enkele key spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs en het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetb..

Read more

Stand van food: toename verkopen biologische voeding

08 May 2018

In het eerste kwartaal van 2018 groeide de Nederlandse economie kwartaal op kwartaal met een half procent. Dit is een minder sterke stijging dan in dezelfde periode vorig jaar (0,7%), maar nog steeds een goed groeic...

Vion schort activiteiten slachterij in Leeuwarden op

08 May 2018

Vion maakte vrijdag 25 mei 2018 bekend dat het per direct de activiteiten in de runderslachterij in Leeuwarden tijdelijk opschort vanwege de ervaringen die in de afgelopen maanden in de nieuwe slachterij zijn opgeda...

Machines voor de voedingsindustrie

08 May 2018

In 4 eenvoudige stappen kunt u de eigenaar zijn van een machine. U kunt op de website zoeken naar machines en met een geactiveerd account kunt u biedingen plaatsen. Aankomende maand zullen er vele machines worden geveild...

Chinese markt open voor kalfvlees uit NL

08 May 2018

Kalfsvlees uit Nederland mag binnen afzienbare tijd geëxporteerd worden naar China. Nog voor de zomer zal de overeenkomst hierover worden getekend. Dit is toegezegd tijdens de Nederlandse handelsmissie naar China door de...

SIAL Paris 2018

08 May 2018

Van 21 t/m 25 oktober 2018 treft de internationale voedingsmiddelenbranche elkaar tijdens de SIAL in Parijs. Een complete beurs, met 7.000 exposanten, innovatieprijzen, conferenties, rondetafelgesprekken en speciale beur...

Vivera neemt plantaardige biefstuk in productie

08 May 2018

Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog ...

New practical guideline creates clarity

08 May 2018

Wouter Burggraaf is the owner of the hygienic consulting agency Burggraaf & Partners, a member of the EHEDG Netherlands board, a member of the Safe Food Factory community and chair of the ad-hoc work group Hygiënisch...

Clean label and improving shelf life

08 May 2018

Consumers are demanding for healthier foods: food that is guaranteed to be food safe and have a clean label. Preventing food waste is high on the priority list as well, which is almost diametrically opposed to ...

Verhoging Duitse tol maak vervoer onbetaalbaar

08 May 2018

Duitsland heeft besloten de tol voor vrachtauto’s vanaf 1 januari 2019 enorm te verhogen. De tarieven gaan met 20 tot zelfs 60 procent omhoog. Deze verhoging maakt vervoer op Duitsland onbetaalbaar. Voor een van de sc...

Tracing based on the blockchain

08 May 2018

Bureau Veritas is launching Origin, a tracing label for the entire course taken by a foodstuff, from farm to table. This solution was presented in Tokyo on 5 March 2018 to an international audience during the Global Food...

Improved hygienic design

08 May 2018

Belt disinfection with UVC light keeps conveyor belts free of bacteria and saves businesses money spent on cleaning and downtime. However, it is a challenge to keep electronic equipment running well in an abattoir or mea...

Production automation at Zwanenberg Oss

08 May 2018

After Zwanenberg Food Group acquired the Unilever factory in Oss, there was a need for new automation. The current Unilever system had to be replaced quickly. Due to the good experiences other locations had had with the ...