Wijzigingen NVWA-tarieven per 1 januari 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wijzigingen NVWA-tarieven per 1 januari 2020

  • 05 december 2019

De tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die bij bedrijven in rekening worden gebracht voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse wijzigen per 1 januari 2020. De tarieven worden aangepast aan de stijgende lonen en prijzen. De indexering bedraagt dit jaar 2,5%. De kwartier- en starttarieven Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) stijgen respectievelijk met 3,9% en 5,3%. Dit houdt verband met de verwacht CAO-loonstijging.

Europese Controleverordening

Op 14 december 2019 gaat een nieuwe Europese Controleverordening in. Daarin staat dat initiële opleidingskosten van assistenten bij import veterinair niet meer mogen worden doorbelast. Dit leidt tot aanpassing van enkele NVWA-tarieven, bijvoorbeeld een verlaging van kilogramtarieven bij import veterinair met 0,6%. 

De tarieven van de NVWA worden vastgesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De nieuwe tarieven zijn te vinden op de website van de NVWA.

Bron: © NVWA