Vow onthult 's Werelds eerste mammoet-gehaktbal
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vow onthult 's Werelds eerste mammoet-gehaktbal

  • 29 maart 2023

De eerste gehaktbal ter wereld gemaakt van mammoet-DNA is onthuld in het NEMO Science Museum in Amsterdam. Het gaat om een wetenschappelijk experiment van het Australische kweekvleesbedrijf Vow. 

Een team van internationale deskundigen heeft geavanceerde moleculaire technieken toegepast om deze innovatieve vorm van kweekvlees te realiseren. Het doel is de mogelijkheden van kweekvlees te tonen aan de wereld, en een revolutie te veroorzaken in de voedingsindustrie. Het opvallende statement daagt het grote publiek én de vleesindustrie uit om anders na te denken over hoe we voeding produceren en consumeren. 

Onontdekte smaken

De mammoet-gehaktbal is bedacht door een internationaal team van experts en wetenschappers, samen met Vow, een Australische start-up in kweekvlees. Voortrekker is Bas Korsten, Global Chief Creative Officer van creatief agency Wunderman Thompson. Samen met een team van wetenschappers, chef-koks en ontwerpers zoekt Vow naar onontdekte smaken, texturen en voedingsvoordelen. Later dit jaar lanceert Vow zijn eerste merk in Singapore: Forged by Vow. 

Grenzen verleggen

James Ryall, Chief Scientific Officer bij Vow: "Het meest fascinerende aan dit project? Dat is de mogelijkheid een eiwit te creëren dat duizenden jaren niet heeft bestaan. De mammoet-gehaktbal is gemaakt met nieuwe, innovatieve technologie uit het DNA van de uitgestorven wolharige mammoet. Dat werd aangevuld met het DNA van de Afrikaanse olifant (het levende wezen dat het dichtst verwant is met de mammoet). Dankzij kweekvlees kunnen we de grenzen van culinaire innovatie verleggen en nieuwe voedselervaringen creëren. In plaats van simpelweg bestaande producten na te maken, kunnen we met deze technologie iets unieks en beters maken. Kweekvlees heeft het potentieel om een revolutie te veroorzaken in de manier waarop we over voedsel denken. Het is een gemiste kans om daar niet van te profiteren."

De mammoet-gehaktbal is binnenkort te zien in het wetenschapsmuseum Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. 

vowfood.com

Bron: Vow