Vivera overgenomen door JBS S.A.
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vivera overgenomen door JBS S.A.

  • 20 april 2021

JBS S.A., ’s werelds op een na grootste voedselproducent, heeft een overeenkomst gesloten om Vivera, Europa’s op twee na grootste producent van plant-based voeding, over te nemen tegen een ondernemingswaarde van € 341 miljoen, inclusief de 3 fabrieken en het R&D centrum. Vivera ontwikkelt en produceert een breed assortiment innovatieve plantaardige vleesvervangende producten voor grote retailers in meer dan 25 landen in Europa, met relevante marktaandelen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Vivera bestaat uit drie fabrieken en een R&D centrum in Nederland.

De overname van Vivera versterkt het wereldwijde platform voor plantaardige producten van JBS. De consumptietrend in deze categorie is er een van constante groei op de wereldmarkten. De overname voegt aan het portfolio van JBS een merk toe dat goed ingeburgerd is in de voorkeur van de consument. Hierdoor wordt de focus van JBS op producten met toegevoegde waarde versterkt.

Vivera, momenteel het grootste onafhankelijke plantaardige bedrijf in Europa, zal zich aansluiten bij andere JBS merken zoals Seara Incrível, een marktleider in plantaardige hamburgers en Planterra OZO in de Verenigde Staten.

“Vivera zal JBS een sterke positie geven in de plant based sector, met technologische kennis en capaciteit voor innovatie ”, zegt Gilberto Tomazoni, Global CEO van JBS.

Vivera blijft haar ondernemende spirit houden in een zo veel mogelijk zelfstandig bedrijf met behoud van het huidige management- en directieteam.

“Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer resources en mogelijkheden om ons huidige sterke groeitraject en de uitbreiding van het merk Vivera verder te versnellen”, zegt Willem van Weede, CEO van Vivera.

De deal werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van JBS en zal pas worden gefinaliseerd na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en na goedkeuring van de Ondernemingsraad.

vivera.com
jbs.com.br/en 

Bron: Vivera