Vision + Robotics: Nieuwe Fase in WUR's Robotica Programma
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vision + Robotics: Nieuwe Fase in WUR's Robotica Programma

  • 14 november 2023

Wageningen University & Research (WUR) heeft een belangrijke stap gezet in de evolutie van haar Agro Food Robotics programma. Het programma, dat nu bekendstaat als "Vision + Robotics", markeert een nieuwe fase waarin de focus ligt op computer vision, robotica, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI). Dit initiatief illustreert de ambitie van WUR om te blijven innoveren en leiding te geven in deze snel veranderende technologische gebieden.

Multidisciplinaire Expertise

Vision + Robotics verenigt experts uit diverse vakgebieden van WUR, waaronder marine, veeteelt, landbouw, tuinbouw en voeding. Deze samenwerking van kennis en vaardigheden is gericht op het aanpakken van uitdagingen binnen computer vision en robotica. De nieuwe naam van het programma weerspiegelt de uitgebreide visie en doelstellingen van het team.

Groei en Diversificatie

Het programma heeft in de loop der jaren een aanzienlijke groei en diversificatie doorgemaakt. Erik Pekkeriet, programmamanager van Vision + Robotics, benadrukt de ontwikkeling van het team en de toename van onderzoeksprojecten. Deze projecten omvatten verschillende domeinen binnen WUR, waaronder landbouw, voeding, veeteelt en visserij. De rebranding naar "Vision + Robotics" is een stap om de kern van het programma beter uit te drukken.

Nieuw Contentplatform

Vision + Robotics lanceert een nieuw contentplatform, visionrobotics.eu, om zijn positie als toonaangevende onderzoekspartner te versterken. Dit platform zal dienen als een kenniscentrum voor de laatste ontwikkelingen in computer vision, robotica, machine learning en AI. Het doel is om samenwerking en innovatie te stimuleren tussen industriële partners, onderzoekers en de bredere gemeenschap.

Ga voor meer informatie over het Vision + Robotics-programma van de WUR en om het contentplatform te verkennen naar visionrobotics.eu

Bron: Foto: ©Fotostudio Gerard-Jan Vlekke