Vion optimaliseert bedrijfsstrategie in Duitsland: maatregelen en impact
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vion past bedrijfs­portfolio aan in Duitsland

  • 16 januari 2024

In lijn met de evolutie binnen de vleesindustrie, kondigt Vion Food Group aan dat het haar strategie in Duitsland herziet. Als toonaangevende internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, past Vion zich aan de veranderende marktdynamiek aan.

Vion heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen ontworpen voor haar activiteiten in Duitsland, dat in 2024 geïmplementeerd zal worden. Deze omvatten desinvesteringen en sluitingen, gericht op het optimaliseren van de bedrijfsvoering. De runderslachterij en voorverpakkingsfaciliteit in Altenburg, samen met Ahlener Fleischhandel, worden overgedragen aan Tönnies Group. Ook is Vion van plan de varkensslachterij in Perleberg te verkopen aan Uhlen GmbH. Overeenkomsten hiervoor zijn getekend en de afronding wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024.

Impact op medewerkers en stakeholders

Deze verschuivingen zullen ongeveer 700 medewerkers beïnvloeden, maar Vion verzekert een zorgvuldige overgangsperiode voor alle betrokkenen. Voor de varkensslachterij in Emstek, waar geen acceptabele biedingen zijn ontvangen, is sluiting gepland tegen eind maart 2024, met gevolgen voor ongeveer 750 medewerkers. Vion zet zich in om ondersteuning te bieden en alternatieve werkgelegenheidsopties te onderzoeken, inclusief overleg met de ondernemingsraad over een sociaal plan.

Vion's toewijding aan duurzame ontwikkeling

Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group, benadrukt het belang van efficiëntie en flexibiliteit in de bedrijfsvoering. Hij onderstreept de toewijding aan duurzame toeleveringsketens die boeren, klanten en partners verbinden, te midden van deze strategische veranderingen in het bedrijfsportfolio.

Uitdagingen en strategische verschuivingen in de Europese vleesindustrie

De Europese vleesindustrie, met name in Duitsland, staat voor uitdagingen zoals wereldwijde concurrentie, Afrikaanse varkenspest, en politieke en regelgevende factoren. Deze uitdagingen hebben geleid tot strategische herstructureringen, vooral in de varkenssector, waar overcapaciteit wordt aangepakt te midden van de vraag naar duurzaamheid en betaalbaarheid. De rundvleessector ondergaat een vergelijkbare aanpassing vanwege dalende productiecijfers en veranderend consumentengedrag. De herzieningen in het Duitse bedrijfsportfolio van Vion weerspiegelen deze bredere trends en uitdagingen in de Europese vleesindustrie.

Vion.nl

Bron: Vion