Vezet volledig om naar anderhalve-meter-economie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vezet volledig om naar anderhalve-meter-economie

  • 28 april 2020

Bij Vezet zorgen zo’n 800 vaste medewerkers en 500 uitzendkrachten ervoor dat alle Albert Heijn-filialen gevuld worden met voorverpakte gesneden groente en fruit en maaltijdsalades.

Vezet in tijden van corona

Marcel Jacobs, directeur Vezet Warmenhuizen: “Sowieso is het hier elke dag al een uitdaging om alle dagverse producten te verwerken. Elke ochtend staan er zo’n veertig vrachtwagens en tractoren voor de deur. In tijden van corona, komen daar nog extra uitdagingen bij. Al onze mensen zijn heel hard nodig. Ons werk is bestempeld als cruciaal, medewerkers voelen dat ook zo.”

“Gelukkig bleven de versproducten uit de regio goed doorlopen. Maar groente en fruit uit Italië en Spanje werd bijvoorbeeld door grenscontroles en chauffeurs die niet welkom waren én landarbeiders die teruggingen naar hun eigen land een stuk lastiger. Daarnaast moesten we in rap tempo zo’n zestig maatregelen op kantoor en op de productielijnen doorvoeren. Lijnopstellingen zijn verplaatst, plexiglas schermen opgehangen, verkeerstromen en pauzetijden aangepast. En de snelheid van machines is verlaagd – we staan immers met minder mensen door de anderhalve-meter-regel. Alles is nu zo ingericht dat we het komende halfjaar die anderhalve-meter-economie wel volhouden!”

www.vezet.nl

Beeld: ©Koninklijke Vezet

Bron: © Greenport Noord-Holland Noord