Verstegen Spices & Sauces behaalt B Corp certificering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verstegen Spices & Sauces behaalt B Corp certifi­ce­ring

  • 10 juni 2024

Verstegen Spices & Sauces heeft trots het B Corp certificaat ontvangen. Deze erkenning bevestigt de duurzame inzet van het familiebedrijf. CEO Mark Schraauwen benadrukt de trots binnen het bedrijf over deze prestatie. De certificering door B Lab toont aan dat Verstegen voldoet aan hoge sociale en milieunormen.

Verstegen streeft naar een betere wereld voor toekomstige generaties. Het bedrijf wil kwaliteit combineren met een positieve wereldwijde impact. Dit wordt bereikt door slimme landbouwtechnieken zoals regeneratieve landbouw, die zowel de kwaliteit van kruiden als de biodiversiteit bevorderen. Daarnaast streeft Verstegen naar eerlijke inkomens en veilige werkomstandigheden voor alle betrokkenen, van boer tot bord.

Verstegen investeert ook in groene energie en streeft naar een klimaatneutraal kantoorpand. Het minimaliseren van afval en het gebruik van recyclebare verpakkingen zijn eveneens belangrijke doelen. Door productieprocessen continu te verbeteren, wil Verstegen verspilling tegengaan.

Betekenis van het B Corp certificaat

Het behalen van het B Corp certificaat onderstreept de realisatie van Verstegens ambities. Met deze certificering kan het bedrijf zijn doelen verder ontwikkelen en andere bedrijven inspireren om duurzame doelen na te streven. De uitgebreide B Impact Assessment door B Lab beoordeelde Verstegen op vijf pijlers: bestuur, milieu, werknemers, klanten en gemeenschap. Met een score van 81,9 punten voldoet het bedrijf ruimschoots aan de certificeringscriteria.

CEO Mark Schraauwen ziet het certificaat als een motivatie om de duurzame koers voort te zetten, met een focus op klimaat en samenwerking met de duizend ketenpartners. Met het B Corp certificaat bevestigt Verstegen zijn inzet en kijkt het vol vertrouwen naar de toekomst. Het bedrijf blijft werken aan verdere verduurzaming, zodat iedereen kan genieten van heerlijke kruiden en specerijen en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.

Verstegen.nl

Bron: Verstegen