Verspillingsvrije week 2021 gaf perspectief
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verspillingsvrije week 2021 gaf perspectief

  • 16 september 2021

Van 7 tot 13 september was de verspillingsvrije week. In deze week ging heel Nederland voor #verspillingsvrij, vol inspiratie én leuke acties. De Verspillingsvrije Week in Regio Foodvalley gaf perspectief om deze week én de rest van het jaar minder voedsel te verspillen.

Beginnen bij de basis

Twintig basisscholen waren deze week bezig met de Smaakmissie Voedselverspilling en ook voor het voortgezet en mbo-onderwijs waren er speciale lespakketten en projecten. Woensdag 9 september presenteerden technasia leerlingen hun ideeën binnen het project ‘Stop Voedselverspilling!’ aan wethouders in Regio Foodvalley. Zo’n 300 leerlingen uit 3-VWO hebben in verschillende keuzeopdrachten een ontwerp gemaakt om voedsel langer te bewaren, reststromen te benutten of jongeren te activeren om minder voedsel te verspillen.

In Nijkerk kregen de leerlingen van VMBO Aeres een masterclass in koken met restjes. Wethouder Mariëlle Broekman schoof aan bij deze masterclass. VMBO-leerlingen van Het Perron in Veenendaal kregen op de laatste dag van deze themaweek een masterclass verspillingsvrij koken.

Thematafels en marktkramen

Er werden verschillende thematafels ingericht in de regio. In Scherpenzeel werd ook een kraam ingericht op de markt, waar koelkast- en vriezerstickers, eetmaatjes en Verspillingsvrije recepten werden uitgedeeld.

FoodSharing Wageningen organiseerde een gratis take-away diner, gemaakt van restproducten. Maaltijden gemaakt met liefde en van eten dat anders wordt weggegooid. Een van thuis meegebracht houdbaarheidsbakje kon gevuld worden met een heerlijke plantaardige maaltijd.

Communicatie

In de regio werd massaal gecommuniceerd over de Verspillingsvrije Week: van A0-borden langs de weg tot koelkaststickers in huis-aan-huis-blaadjes en verspillingsvrije tips op social media. En Samen Tegen Voedselverspilling heeft een foto-expositie met Verspillingsvrije Helden.

regiofoodvalley.nl

Bron: Regio Foodvalley