Vegan melk van tarwezemel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vegan melk van tarwezemel

  • 02 december 2020

De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten neemt steeds verder toe. Royal Koopmans gaat samen met het Carbohydrate Competence Centre (CCC) onderzoeken op welke manier tarwezemelen gebruikt kunnen worden om plantaardige vlees- en melkproducten te produceren. 

Eiwittransitie

De essentie van het onderzoek is de valorisatie (waardebepaling) van tarwezemelen om functionele clean label-oplossingen te ontwikkelen voor toekomstige toepassingen, zoals vegetarische burgers, vegan melk en vegan lekkernijen.

Dirk Lodewijk, CEO Royal Koopmans:
“Om een dergelijk fundamenteel onderzoek goed aan te pakken, is het nodig om samen te werken met een kennispartij als het CCC. Samen met prof. dr. Gert-Jan Euverink van de Rijksuniversiteit Groningen zetten we een vierjarige studie op om gedegen onderzoek te doen naar de mogelijkheden van tarwezemelen als basis voor een nieuwe plantaardige grondstof. Hoewel we in de afgelopen jaren veel kennis hebben opgedaan, wordt dit onderzoek een spannende reis. Ik kijk uit naar de uitkomsten en tussentijdse resultaten van deze samenwerking.”

Bron: Royal Koopmans

Bron: ©Royal Koopmans