Vaessen-Schoemaker - in november 2021 75 jaar - heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, organisch en middels een aantal overnames. Om de verdere internationale strategie te ondersteunen en onze propositie naar klanten beter uit te leggen, gaat we vanaf vandaag verder als Vaess – The Dutch Food Engineers! Vaess kiest daarbij voor een duidelijke positionering in de markt als misschien wel het meest toonaangevende voedsel-ingrediënten bedrijf. Met onze ingrediënten en oplossingen op basis van hoogwaardige applicatie-technologie, helpen wij onze klanten, voedselproductiebedrijven, voedsel te ontwikkelen voor de trends voor morgen en de behoeftes van nu.
“Een nieuwe naam, pay-off en website, dragen bij aan de bewustwording en trots van onze medewerkers en maakt ook voor (internationale) klanten beter duidelijk wie we zijn, wat we doen en wat onze ambitie is.” aldus commercieel directeur Coen van Oorschot. Om verder te kunnen bouwen aan de merkwaarde, is voor een herkenbare naam gekozen die duidelijk refereert naar onze historie met de families Vaessen en Schoemaker.
Vaessen-Schoemaker is in 1946 opgericht door Hubert Vaessen en zijn schoonzoon Paul Schoemaker. Zij waren in hun tijd zeer innovatief en ontdekten bijvoorbeeld de effecten van de bindende eigenschappen van fosfaten in vlees. Volgens Joris Hermans, directeur Business Development en Innovatie is deze innovatieve geest nog steeds aanwezig in het bedrijf: ”75 jaar ervaring, kennis en technologische ontwikkelingen hebben geresulteerd in vele succesvolle en bewezen concepten. Vaess ontwikkelt innovatieve ingrediënten van de hoogste kwaliteit die waarde toevoegen aan het voedsel van morgen. Met deze bouwstenen kunnen we producten maken die niet alleen lekker smaken, maar ook kosteneffectief, operationeel efficiënt en commercieel schaalbaar zijn. Onze partnerships met toonaangevende bedrijven die machines en processen ontwikkelen voor de voedselindustrie, maken Vaess de ideale speler om intensief mee samen te werken’.
Onze oplossingen zijn gebaseerd op een bouwstenenprincipe. Een succesvol product heeft de juiste balans tussen textuur, sappigheid, smaak, mondgevoel, binding en vetperceptie. Dit past Vaess succesvol toe in bakkerij-, vis- en vleesproducten en meer en meer ook voor vegetarische en vegan-concepten. Samen met onze klanten werken we ook aan het verlengen van houdbaarheid om zo voedselverspilling tegen te gaan: allemaal in lijn met ons streven naar een duurzame toekomst.
Het hoofdkantoor van Vaess is gevestigd in Deventer en heeft vestigingen in Almelo, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Australië en opereert met ruim 60 medewerkers voor nationale en internationale voedselproducenten. Met de entree van Opportunity Partners als aandeelhouder per januari 2020, naast de voormalig grootaandeelhouder en de zittende directie, zet Vaess het groeipad met volle kracht door.
Bron: Vaess