Too Good To Go start thuisbezorging met Unilever
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Too Good To Go start thuisbezorging met Unilever

  • 29 november 2022

Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Vanaf 29 november 2022 is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Beide partijen werken al langer samen om pakketten met producten – die niet meer via de reguliere kanalen kunnen worden aangeboden – aan te bieden. Met deze nieuwe thuisbezorgd-functie wordt voedselverspilling structureel tegengegaan.

Via de Too Good To Go-app kun je producten die anders worden weggegooid, reserveren en ophalen bij een restaurant, bakker of supermarkt in de buurt. Daar komt nu een nieuwe functie bij; het bestellen en thuisbezorgd krijgen van een pakket met Unilever-producten die niet meer via de reguliere kanalen kunnen worden aangeboden. Hiermee wordt landelijke dekking mogelijk. Ook mensen die ver wonen van deelnemende locaties of die geen geschikte ophaaltijden vinden, kunnen nu pakketten bestellen die bij hen thuis worden bezorgd. Afgelopen twee weken heeft er een test plaatsgevonden onder een selecte groep consumenten. Deze test was zeer succesvol en daarom kan er nu grootschalig uitgerold worden.

De inhoud van het pakket bestaat op dit moment alleen uit Unilever producten. In de toekomst zou een pakket uit veel meer verschillende producten moeten bestaan. Unilever en Too Good To Go roepen andere voedingsmiddelenbedrijven dan ook op om mee te doen en samen voedselverspilling te verminderen.

Van tussenpersoon naar directe aanbieder

Voor Too Good To Go betekent deze stap dat zij een nieuw bedrijfsmodel toevoegen aan hun bestaande activiteiten. Zij worden een directe aanbieder van voeding en niet meer alleen een tussenpersoon. Dit betekent dat zij nu in staat zijn om meer voedsel te kunnen redden, direct van bijvoorbeeld producenten. Naast Nederland is het redden van voedsel rechtstreeks van producenten ook in Denemarken al mogelijk. Door deze stap te zetten kunnen de 3,5 miljoen Nederlandse consumenten op de Too Good To Go app nu ook eerder in de voedselketen eten redden van verspilling.

Inhoud pakket

Het pakket bevat producten van onder andere Unox, Conimex, Knorr en Calvé waarvan de THT-datum een week tot een aantal maanden later is dan het moment van aankoop. De productieplanning probeert zo efficiënt mogelijk te plannen om verspilling van voedsel tegen te gaan. Toch komt het wel eens voor dat de vraag naar producten onverwachts verandert of dat er onvoorziene omstandigheden optreden. Een seizoensproduct zoals erwtensoep bijvoorbeeld is lastig te plannen, omdat je daar in een koude winter nu eenmaal meer van verkoopt dan in een warme winter. In dit geval is tijdig bekend dat producten niet meer aan supermarkten geleverd kunnen worden.

Bron: Too Good To Go