Société Parisienne pour l’Industrie Electrique, kortweg: SPIE. Alhoewel het begonnen is met elektrotechnische activiteiten, is SPIE vandaag de dag dé Europese marktleider in Multi-Technische dienstverlening.
Wij staan in voor het ontwerp, het installeren, het onderhouden en het beheer van energie-efficiënte en duurzame installaties en systemen. In Nederland zijn we sterk lokaal aanwezig en dragen we vanuit 26 vestigingen met circa 7.500 collega’s bij aan de uitdagingen qua energietransitie en digitale transformatie.
Door onze marktbenadering vanuit vier complementaire segmenten, staan we dichtbij onze opdrachtgevers en weten we precies wat er speelt.
Van oudsher zijn wij (in)gericht op de industrie, in al haar facetten. Wij weten als geen ander dat de industrie continu innoveert en de voedingsmiddelenindustrie met name. Vooral door de consument. We zijn met z’n allen steeds bewuster met voeding en gezondheid bezig. Producenten spelen hier op in. Tegelijkertijd wordt duurzaam en efficiënt produceren de norm. Data-gedreven productie én onderhoud helpt om deze ambities waar te maken.
SPIE bedient het gehele traject van industriële activiteiten; van toegang aan de poort tot het verlaten van het product aan de uitgang. Hiertoe werken wij vanuit een aantal Business Units (BU’s).
Wij beschikken over alle disciplines die nodig zijn binnen de industrie om nagenoeg elk deel- of totaalproject te kunnen ontwerpen. Wij verzorgen zowel FEED-, Basic- als Detail-Engineering (ook in combinatie met Constructie Projecten (EPC(m)). Hiertoe beschikken wij over circa 300 FTE verdeeld over Process, Piping & Mechanical (P&M), Machinebouw, Civil & Structural (C&S) en Elektrisch, Instrumentatie en Automatisering (EIA).
Tevens beschikken wij over BU’s voor Installatie- en Onderhoudswerkzaamheden op gebied van P&M en EIA, waarbij we vanuit eigen werkplaatsen werken als mede op locatie van onze opdrachtgevers.
Daarnaast beschikken wij over een omvangrijke BU Maintenance Solutions, welke een positieve bijdrage levert aan het prestatievermogen en dus de beschikbaarheid, de betrouwbaarheid, de snelheid van het productieapparaat én aan de kwaliteit van de producten. Onder de noemer “Maintain 2 Improve” wordt een integraal pakket aangeboden voor een compleet Asset Management.
Last-but-not-Least, beschikt de BU Machinebouw over specifieke kennis van én ervaring met diverse speciaal-machines binnen de voedingsmiddelenindustrie. Zo assembleren en bouwen we sub-samenstellingen, complete systemen en prototypes voor machines of productielijnen. Ook de aansturing nemen wij voor onze rekening. In onze werkplaats verzorgen onze panelenbouwers de besturingssystemen om maximaal te kunnen produceren, vandaag en in de toekomst.
Wij zetten uw plannen en ambities in beweging. Ons hoofdmotto hierbij is: welke van de mogelijke wegen gaan we samen nemen? Daarover denken we graag mee, vanaf het begin.
Na het denken, gaan we doen. Want om uw project in beweging te zetten, voegen wij de daad bij het woord. Wij nemen graag de regie, van A tot Z, zodat u onbezorgd de focus op uw dagdagelijkse taken houdt.
Food Tech Event 2025 | Hal 3 Stand 229
Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2025