SIMBA™: De toekomst van darmkennis en gezondheidsonderzoek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

SIMBA™: De volgende stap in darmkennis

  • 05 oktober 2023

Het darmmicrobioom, het universum in onze buik, speelt een centrale rol in onze gezondheid en beïnvloedt alles van immuniteit tot hersenfunctie. Toch blijft veel van zijn diepte onbekend, een mysterie dat wetenschappers in snel tempo proberen te ontrafelen. Hier komt SIMBA™ kijken, de revolutionaire capsule van Nimble Science, een baanbrekend instrument dat het voedingshart van de dunne darm onderzoekt.

NIZO Food Research gaat samenwerken met Nimble Science. Hun missie? De kracht benutten van Nimble’s SIMBA™ GI Platform, een uniek apparaat dat kosteneffectieve bemonstering van het microbioom van de dunne darm biedt zonder een ziekenhuis te betreden. Het doel is de helderheid te creëren en brandende vragen te beantwoorden over de rol van onze darmen in algemene gezondheid.

De technologie van Nimble is niet alleen nieuw; het is bewezen. Klinisch gevalideerd tegen endoscopie, duikt de SIMBA™ capsule diep, bereikt eerder onbereikbare gebieden en werpt licht op de bruisende microbiële gemeenschap daarbinnen. Zoals Dr. Joseph Wang, CTO van Nimble, benadrukte, krabden traditionele methoden zoals fecale bemonstering slechts aan de oppervlakte. Met SIMBA™ kunnen onderzoekers nu het volledige beeld zien.

Al 75 jaar is NIZO een baken in voedselinnovatie. Nikolaas Vles, CEO van NIZO, spreekt van een opwindende toekomst, waarin de state-of-the-art bemonstering van Nimble samensmelt met de rijke expertise van NIZO. De synergie? Verbeterde inzichten in hoe voedsel de darmgezondheid, immuniteit en zelfs onze hersenen beïnvloedt.

CEO van Mimble, Dr. Sabina Bruehlmann, ziet een nieuw tijdperk waarin voedsel niet alleen voeding is maar ook medicijn. Door samen te werken met een industriële zwaargewicht zoals NIZO, zal Nimble's SIMBA™ ongetwijfeld ons begrip van voeding en gezondheid hervormen.

Rianne Ruijschop, manager van NIZO's Health Division, vat de opwinding samen. Hun cliënteel verlangt al geruime tijd naar scherpere inzichten in de dynamiek van de darm. Met de SIMBA™ capsule nu in hun arsenaal, staan ze klaar om de grenzen van darmgericht onderzoek te herdefiniëren. Duik erin, de toekomst van voedingswetenschap lonkt!

Nizo.com

Bron: NIZO