Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse fuseren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse fuseren

  • 18 juni 2020

Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan fuseren. De familiebedrijven zijn allebei gespecialiseerd in de kweek, verwerking en verpakking van verse mosselen, oesters en garnalen en gaan verder onder de naam Roem van Yerseke. Door de fusie ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

Johan Lacor, directeur Roem van Yerseke: "Waar we vroeger rivalen waren bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde: het stelt ons in staat onze marktpositie op een unieke manier te versterken.” Jan prins, directeur van Prins & Dingemanse, vult aan: "Dit is voor ons een groot voordeel als het gaat om de beschikbaarheid van natuurproducten uit de zee en de constante kwaliteit hiervan."

Over de naamkeuze van de nieuwe combinatie is goed nagedacht: wie aan mosselen denkt, denkt aan Yerseke. 

Alle werknemers van de twee ondernemingen blijven in dienst. In totaal werken er bij het gefuseerde bedrijf in het hoogseizoen zo'n 200 mensen.

zeelandsroem.nl
www.prinsendingemanse.nl

Bron: © Foodlog