Rabobank: Meer onzekerheden voor varkensvlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Rabobank: Meer onzekerheden voor varkensvlees

  • 29 juli 2020

Covid-19 brengt veel onzekerheden met zich mee voor de wereldwijde varkensvleesmarkt. Door verschillende verstoringen in de toeleveringsketen heeft de Rabobank de productie van varkensvlees in de belangrijkste productielanden voor 2020 verlaagd.

"Tekorten aan arbeidskrachten, operationele onderbrekingen, een zachte vraag en kanaalverschuivingen dwingen de spelers in de sector tot meer automatisering, digitalisering, verbetering van de arbeidsomstandigheden in de fabriek, stroomlijning van de verwerking en integratie in de toeleveringsketen om de activiteiten te optimaliseren en de marges veilig te stellen", aldus Chenjun Pan - Senior Analyst, Animal Protein bij de Rabobank.

De wereldwijde handel wordt uitgedaagd door nog meer onzekerheden, als gevolg van toenemende geopolitieke spanningen, onrustige regionale onderhandelingen en Covid-19. De Rabobank Five-Nation Hog Price Index is in 2020 gedaald als gevolg van deze onzekerheden. In China vertraagt de import, Europa verwacht een lagere productie en de Amerikaanse prijzen staan onder druk door de hoge varkensvoorraden. In Brazilië is de export in de eerste helft van het jaar echter gestegen.

Rabobank.com

Bron: Rabobank