Pluimveesector staat voor grote uitdagingen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Pluimvee­sector staat voor grote uitdagingen

  • 02 februari 2021

Na de grote ontwrichting door Covid-19 in 2020 zal de pluimveesector in 2021 voor extra uitdagingen komen te staan, vooral in het eerste halfjaar, aldus de Rabobank. De pluimveesector moet zich volgens de bank voorbereiden op een moeilijk jaar.

"Vooruitkijkend zien we vier belangrijke uitdagingen voor de mondiale pluimveesector: aanhoudende Covid-19 effecten op de markten, hoge en volatiele voerprijzen, het herstel van de Afrikaanse varkenspest in China en de vogelgriepcrisis op het noordelijk halfrond", aldus Nan-Dirk Mulder, Senior Analist - Animal Protein bij de Rabobank.

Voorraden afbouwen

De verstorende factoren die de mondiale pluimveemarkten in 2021 beïnvloeden, zullen handelaren dwingen zich te heroriënteren. De dalende vraag in China en Vietnam zal handelaren ertoe dwingen andere markten te zoeken, waardoor de wereldmarkten in het eerste halfjaar onder druk komen te staan. In de tweede helft zou een sterkere controle op de verspreiding van Covid-19 moeten leiden tot een geleidelijk herstel van de markten voor foodservice. Dit zal de wereldwijde handelaren verder helpen. Maar voordat herstel plaatsvindt, moeten grote voorraden worden afgebouwd.

rabobank.nl

Bron: Rabobank