LinkedIn en Persona: Is je privacy de prijs voor meer bereik?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Paspoort uploaden naar LinkedIn, hoezo privacy?

  • 11 maart 2024
  • Door: Saskia Stender

LinkedIn streeft ernaar het bereik van zijn gebruikers te vergroten door een nieuwe identiteitsverificatiemethode te introduceren via Persona. Maar is meer bereik je privacy waard? Er zijn nogal wat haken en ogen aan dit initiatief!

Wat je moet weten over Persona

Persona, een Amerikaans bedrijf, bekend om zijn app-gebaseerde identiteitsverificatie, vraagt gebruikers hun paspoortgegevens te uploaden voor verificatie. Hoewel LinkedIn een beperkte versie van de verificatiegegevens ontvangt, behoudt Persona de volledige kopie, wat vragen oproept over de beveiliging van deze gevoelige informatie. Het bedrijf heeft in het verleden te maken gehad met beveiligingsincidenten en behoudt zich het recht voor om persoonsgegevens te delen met derden, waaronder overheden en bedrijven in landen met minder strenge privacywetten dan de EU.

De kern van het privacyprobleem

Deze praktijk van gegevensdeling en de geschiedenis van hackincidenten bij Persona onderstrepen de potentiele risico's van deze verificatiemethode. Gebruikers moeten zich bewust zijn van de mogelijkheid dat hun gegevens gedeeld kunnen worden met partijen buiten de Europese Unie, waar andere privacyregels gelden. Dit verschil in privacybescherming kan leiden tot complicaties, gezien de EU's strenge AVG-wetgeving die de verwerking en het delen van persoonsgegevens nauw reguleert.

Overwegingen voor LinkedIn-gebruikers

Voordat LinkedIn-gebruikers besluiten hun paspoortgegevens via Persona te delen, is het belangrijk om de voordelen tegen de risico's af te wegen. De beloofde toename van bereik moet worden afgewogen tegen de mogelijkheid van datalekken en misbruik van persoonsgegevens. Alternatieven voor het verhogen van je zichtbaarheid op LinkedIn omvatten het koppelen aan andere sociale media, het verbeteren van je profiel met relevante vaardigheden, ervaringen en referenties, zonder je privacy in gevaar te brengen.

Bronnen

LinkedIn Help Center: Identity verification by Persona
Landelijke dagbladen

Bron: ©Vakblad Voedingsindustrie