Overname Bowman Ingredients door Solina Group
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Overname Bowman Ingredients door Solina Group

  • 01 oktober 2020

Solina Group kondigt de afronding aan van de overname van Bowman Ingredients.  Bowman Ingredients is een toonaangevende leverancier van coatingsystemen voor de foodservice en de detailhandel, met producten als paneermeel, batters en marinades.

Sinds 1990 heeft Bowman Ingredients door zijn focus op innovatie en investeringen vier productielocaties in het Verenigd Koninkrijk kunnen realiseren, waaronder een speciale glutenvrije en allergeengestuurde productiefaciliteit die in 2016 werd geopend. Als onderdeel van een bredere uitbreiding naar het Europese vasteland werd dit jaar bovendien een productiefaciliteit geopend in Wroclaw, Polen.

Bowman Ingredients genereert met 220 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk en Polen een omzet van £60 miljoen en is partner in twee succesvolle joint ventures in Zuid-Afrika en Thailand.

Voor Solina betekent deze overname een verdere stap in haar expansiestrategie na de respectievelijke overnames van de Canadese foodserviceleider Berthelet in januari 2020 en de Duitse marktleider Hagesüd in mei 2020.

Rory Bowman, oprichter, aandeelhouder en CEO gaf commentaar: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de Solina Groep die duidelijk dezelfde waarden, passie en innovatieve geest delen als Bowman Ingredients. Ons managementteam zal op zijn plaats blijven en ik ben blij dat ik met Solina kan blijven samenwerken om Bowman Ingredients te blijven leiden in zo'n spannende fase van onze groei. We kijken uit naar de blootstelling aan Solina's nieuwe technologieën en het verbeterde geografische bereik".

Anthony Francheterre, CEO van Solina, voegde hieraan toe: "We waren voortdurend onder de indruk van de expertise van Bowman en de kracht van het managementteam. Bowman Ingredients is niet alleen sterk cultureel georiënteerd, maar heeft zich ook een vaste plaats verworven in de QSR's (Quick Service Restaurants), die een strategische pijler vormen voor de toekomstige groei van Solina.”

solina-group.eu

Bron: Solina Group