Overleg cao vleesindustrie gaat moeizaam
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Overleg cao vleesindustrie gaat moeizaam

  • 29 oktober 2019

De FNV wil samen met werkgevers in de vleesindustrie optrekken voor compensatie van verlies van banen in de vleessector, als door het stikstofprobleem boeren minder dieren mogen houden.

Loonstijging

De huidige cao voor de Vleesindustrie loopt af op 1 november 2019. De vleesverwerkers hebben een kleine loonsverhoging voorgesteld vanaf 1 januari, zonder andere cao-afspraken. 

FNV Voedingsindustrie gaat met de werkgevers over een volledig cao-voorstel praten. Zo wil de vakbond dat in een nieuw tweejarige cao de lonen stijgen met twee keer 5 procent, als compensatie voor de jarenlange minimale stijgingen. Ook wil FNV het percentage flexkrachten van 80 procent fors naar beneden krijgen, daarnaast wil de vakbond goede roosters die aansluiten op de gezondheid van de medewerkers. Daarnaast stelt FNV voor de 21-jarigen een volwassen loon te betalen en de jongerenschalen anders in te richten, en de vakbond wil een afspraken in het cao die voortkomen uit het pensioenakkoord, zodat vleeswerkers na 45 jaar zwaar werk met pensioen kunnen.

De volgende overlegronde is gepland op 20 november.

Beeld: ©El Nariz/Shutterstock.com

Bron: © FNV