NVWA: Sulfiet in vlees nog niet uitgebannen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

NVWA: Sulfiet in vlees nog niet uitgebannen

  • 24 februari 2020

Bij een inspectie eind 2019 van de NVWA werd bij 15% van de geïnspecteerde bedrijven, waarvan bekend is dat ze de afgelopen jaren sulfiet hadden gekocht, het gebruik van verboden sulfiet geconstateerd. Eerder was dit percentage nog 50%. Het gebruik van sulfiet in vlees lijkt volgens deze cijfers af te nemen.

Inspectieresultaten en maatregelen

In totaal zijn 46 bedrijven geïnspecteerd; bij 7 bedrijven werd het gebruik van sulfiet in gehakt en soortgelijke producten aangetoond. Van de 13 bedrijven die beboet zijn in 2018, gebruikten 2 bedrijven nog sulfiet. Van de 19 bedrijven die in het voorjaar van 2019 zijn beboet, gebruikt er nog 1 sulfiet. 

Kleurstoffen

Tijdens de inspectie zagen inspecteurs dat soms andere middelen dan sulfiet werden gebruikt om het vlees rood te kleuren. Het kleuren van vlees en vleesbereidingen is echter niet toegestaan.

Bron: © NVWA