Nederlander aan het hoofd van FoodDrinkEurope
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nederlander aan het hoofd van FoodDrin­kEurope

  • 05 januari 2022

De Nederlander Dirk Jacobs is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie van de Europese voedingsindustrie – de grootste maaksector van de Europese Unie (EU) – gezeteld in Brussel. Jacobs, van oorsprong uit Maasbree (Peel en Maas, N-Limburg), neemt over van Mella Frewen, die na bijna 15 jaar afscheid neemt van de organisatie.

Dirk Jacobs is sinds 2010 werkzaam bij FoodDrinkEurope. Gedurende de laatste acht jaar heeft hij de posities van adjunct Directeur Generaal en hoofd van het departement voor consumenteninformatie, voeding en gezondheid bekleed. Recentelijk heeft hij een instrumentale rol gespeeld in het bijeenbrengen van de Europese Commissie en andere belanghebbenden uit de voedingsketen in het gezamenlijk opstellen van een EU-Gedragscode voor Verantwoord Ondernemen en Marketingpraktijken in de Voedingssector.

“De toekomst van de Europese voedings- en drankenindustrie is in goede handen. Dirk is zeer bekwaam en ambitieus, en onze bedrijven, nationale federaties en sectororganisaties zullen hem hun volledige steun geven in zijn missie om de industrie te leiden om echt duurzame voedselsystemen te leveren”, aldus FoodDrinkEurope President en Nestlé Europe CEO Marco Settembri.

Fooddrinkeurope.com

Bron: FoodDrinkEurope