MULTIVAC R 105 MF, instap dieptrekker voor vacuüm skin verpakkingen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

MULTIVAC R 105 MF, instap dieptrekker voor vacuüm skin verpakkingen

  • 30 juni 2015

De MULTIVAC R 105 MF is de laatste innovatie van MULTIVAC op dieptrek gebied. De R 105 MF is een compact instapmodel voor het produceren van vacuüm skinverpakkingen, (MultiFreshTM) voor kleine tot middelgrote batches. De machine heeft dezelfde technische basis als de grote MultiFreshTM dieptrekverpakkingsmachines, waaronder bovenfolie in de ketting en verwarming van de bovenfolie.

De vraag naar vacuüm skinverpakkingen is onverminderd hoog en neemt nog steeds toe. Niet verbazingwekken, want de vacuüm skinverpakking is een betrouwbare verpakking die het product mooi presenteert en bovendien een uitstekende houdbaarheid meegeeft. Om deze verpakking te produceren, is een speciale machine nodig die het mogelijk maakt de bovenfolie spanningsloos als een tweede huid over het product te draperen. Hierdoor blijft de natuurlijke vorm van het product intact. Omdat de folie rondom het product sealt, wordt vochtuittreding (drip) tot een minimum beperkt en kan de verpakking staand of hangend gepresenteerd worden.

MULTIVAC R 105 MultiFresh

MULTIVAC heeft jarenlange ervaring met vacuüm skinverpakkingen. Het leveringspakket bestaat uit een complete range dieptrekkers en traysealers speciaal ontworpen voor deze verpakkingsvorm. De meest recente innovatie is de MULTIVAC R 105 MF, een compacte instapdieptrekker. De R 105 MF heeft dezelfde technische basis als de grote machines voor MultiFreshTM , zodat ook op deze instapdieptrekker kwaliteitsverpakkingen kunnen worden geproduceerd. Zo wordt in de R 105 MF de bovenfolie in de ketting getransporteerd voor een optimale stabiliteit. De R 105 MF is een flexibele machine die in het bijzonder geschikt is voor het wisselend produceren van kleine batches. Hij neemt  weinig ruimte in beslag.

Complete MultiFreshTM verpakkingsfolie range

MULTIVAC biedt een compleet programma aan MultiFreshTM skinfolie, geproduceerd door toonaangevende foliefabrikanten. De MultiFreshTM bovenfolie range is ontworpen voor diverse producthoogtes en -vormen en verkrijgbaar in diverse diktes (75, 100, 125 en 150 µm). MultiFreshTM folie kenmerkt zich door ongeëvenaarde rekbaarheid, zodat ook de hoogste producten moeiteloos verpakt kunnen worden. De range aan onderfolie bestaat uit APET en PS met diverse barrière- en peeleigenschappen.

www.multivac.nl

Bron: © Multivac