Meest duurzame bakkerij in Nederland opent deuren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Meest duurzame bakkerij in Nederland opent deuren

  • 05 februari 2024

Meesterbakkers Reindert Hameeteman en Mark Plaating hebben vandaag in Eindhoven de meest duurzame bakkerijschool van Nederland geopend. De bakkerij, onderdeel van Summa Brood & Banket, blinkt uit in duurzaamheid en innovatie.

Bij de bouw van de bakkerij stond duurzaamheid centraal. Docent Mark Wils benadrukt het belang van deze aanpak: "We leiden de bakkers van de toekomst op. We moeten het zaadje van verandering planten bij onze studenten." De bakkerij is volledig elektrisch en alle apparaten zijn state-of-the-art en energiezuinig.

Efficiëntie en innovatie

De omschakeling naar elektriciteit heeft het lesprogramma beïnvloed. In samenwerking met het Bakery Institute en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is het programma herschreven. De nieuwe apparatuur, zoals de shockvriezer die overtollige koude lucht doorgeeft aan de naastgelegen vrieskast, draagt bij aan efficiëntie en innovatie in het bakkersvak.

Optimale leeromgeving

De werkbanken voor de studenten zijn ruim en voorzien van individuele inductieplaten. Hierdoor hoeven studenten niet meer te wachten om hun producten te verwarmen. Summa Brood & Banket staat bekend als voorloper in bakkersopleidingen en trekt studenten uit heel Nederland aan.

Focus op ambachtelijkheid

De school richt zich op het ontwikkelen van unieke producten met basisgrondstoffen in plaats van kant-en-klare mixen. Dit vereist andere kennis en technieken, maar stelt studenten in staat om zich te onderscheiden in een markt die vraagt om ambachtelijkheid en authenticiteit.

Summacollege.nl

Bron: Summa College