Meatless BV: Innovatie met favabonen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Meatless BV: Innovatie met favabonen

  • 09 juni 2020

In 2017 is Meatless BV begonnen met onderzoek naar favabonen als gewas voor de productie van plantaardige eiwitten in het noorden van Europa. Favabonen worden al eeuwenlang geteeld, in de 19e eeuw produceerde Nederland meer dan 35.000 hectare. Als eiwitbron, maar ook als groene meststof. 

Met medewerking van lokale boeren zijn CZAV en Rusthoeve uitgebreid onderzoek gestart naar verschillende soorten van deze boon. De resultaten werden vergeleken met de resultaten in texturiseringsvermogen en kwaliteit in toepassingen. Het project werd ondersteund door de provincie Zeeland. 

Twee jaar intensief onderzoek heeft geresulteerd in een reeks van getextureerde producten op basis van fava bonen, zowel whole food als voeding van een hoger geconcentreerd eiwitgehalte. Al deze producten zijn gebaseerd op gewassen die het goed doen in Noord-Europese landen. Als een van de eerste bedrijven ter wereld presenteert Meatless een reeks nieuwe structuurproducten op basis van favabonen.  Deze producten werken uitstekend in vegetarische, veganistische en gemengde producten en zullen verkrijgbaar zijn in verschillende snippers en kleuren. Het bedrijf is enthousiast over de ontwikkelingen in het gebruik van de favabonen en is een expert op dit gebied geworden.  Beschikbaar vanaf september.

meatless.nl

Bron: © Meatless BV