Markt geitenmelkproducten groeit met 4,6% per jaar
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Markt geitenmelk­pro­ducten groeit met 4,6% per jaar

  • 15 juni 2022

De wereldwijde markt voor geitenmelkproducten zal tegen 2030 naar verwachting 17,90 miljard dollar bedragen, met een jaarlijks groeipercentage van 4,6% tijdens de prognoseperiode, zo blijkt uit een nieuw rapport van Grand View Research, Inc. 

De wereldwijde markt wordt voornamelijk gedreven door de toenemende vraag naar geitenmelk in babyvoeding en opvolgvoeding. Bovendien wordt geitenmelk gezien als gezonder dan koemelk vanwege het voedingsprofiel. Volgens Ausnutria Dairy Corporation Ltd. neemt de vraag naar geitenmelk toe in babyvoeding en opvolgvoeding. Dit is te danken aan de goede verteerbaarheid van geitenmelk en de hoge voedingskwaliteit. Daarnaast bevat het alle essentiële aminozuren met een hoge DIAAS-score (Digestible Indispensable Amino Acid Score).

Al deze voordelen van geitenmelk stimuleren de vraag van consumenten en fabrikanten. De prijzen van geitenmelkproducten waren in 2020 in sommige landen lichtjes hoog als gevolg van de verstoring van de toeleveringsketen door de uitbraak van het coronavirus. Volgens het National Center for Biotechnology Information (NCBI) is Azië-Pacific de grootste producent en consument van geitenmelk ter wereld. De markt ontwikkelt zich in landen zoals Nieuw-Zeeland en China, die geen traditie van geitenmelk hebben.

India is nog steeds de grootste producent van geitenmelkproducten ter wereld. De lagere middenklasse groep in het land heeft de meerderheid van de geiten en levert melk aan zuivelfabrieken. In 2019 werd de totale geitenmelkproductie in India geregistreerd op ongeveer 5,4 miljoen ton. Het land alleen al is goed voor ongeveer een vierde van de wereldwijde productie. Europa is de op één na grootste markt.

Grandviewresearch.com

Bron: Grand View Research