Marel neemt Sleegers Technique over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Marel neemt Sleegers Technique over

  • 26 april 2022

Marel heeft Sleegers Technique overgenomen, een Nederlandse leverancier van interleaving, stapelen, laden en slicing oplossingen voor voedselverwerkers wereldwijd. Het gezamenlijke aanbod van de twee bedrijven zal de positie van Marel in de segmenten case-ready en bereide voedingsmiddelen versterken. De transactie is succesvol afgerond.

Gedeelde drang naar innovatie en klantgerichtheid

De innovatieve aanpak en klantgerichtheid van Sleegers Technique sluiten goed aan bij het streven van Marel naar innovatie en haar visie om de manier waarop voedsel wordt verwerkt in samenwerking met klanten te transformeren. Sleegers Technique werd in 1993 opgericht door ondernemer Huub Sleegers en is uitgegroeid tot een bedrijf met 27 medewerkers (FTE's) en een omzet van circa 5 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over een nieuw experience center waar klantdemonstraties en volledige productielijntesten plaatsvinden.

Sterker aanbod aan verwerkers in de segmenten case ready en prepared foods

Sleegers Technique staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande aanbod aan oplossingen voor interleaving, laden, stapelen en slicing. De oplossingen die Sleegers Technique biedt voor toepassingen in de hamburger-, bacon- en kaasverwerking zijn welbekend in de foodservice- en retailmarkten. Sleegers ondervindt ook een groeiende belangstelling van verwerkers van alternatieve eiwitproducten, gevogelte en vis. Onlangs bracht Sleegers Technique een innovatieve snijtechnologie op de markt die de mogelijkheid biedt om producten te herpositioneren, en die zeer positieve feedback van klanten heeft gekregen.

Sleegers Technique heeft een wereldwijd klantenbestand met bijzonder sterke aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika. Samen zijn Marel en Sleegers Technique beter in staat om oplossingen en diensten te bieden aan klanten in de segmenten kant-en-klaar en bereide gerechten over de hele wereld. De twee bedrijven zullen voortbouwen op de technische expertise en marktkennis van Sleegers Technique op het gebied van kant-en-klare en bereide gerechten, terwijl ze voor toekomstige groei gebruik zullen maken van de digitale platforms en het wereldwijde bereik van Marel op het gebied van verkoop en aftermarket-diensten. De toegevoegde waarde van de nabijheid van de faciliteiten van Sleegers Technique in Nieuwkuijk en de vestiging van Marel in Boxmeer in Nederland zal de bedrijven in staat stellen nauw en efficiënt samen te werken.

Arni Sigurdsson, Chief Strategy Officer en EVP van strategische business units bij Marel: "Met de overname van Sleegers Technique breiden we onze mogelijkheden in de segmenten case-ready en bereide voedingsmiddelen verder uit. Sleegers state-of-the-art interleaving, laad-, stapel- en snijoplossingen zijn een geweldige aanvulling op ons brede productaanbod voor ons groeiende klantenbestand wereldwijd, dat steeds meer op zoek is naar consument-en-klare producten. Dankzij het sterke wereldwijde bereik van Marel kunnen we Sleegers Technique toegang bieden tot markten die voorheen moeilijk bereikbaar voor hen waren, en ons digitale platform kan de digitale reis van Sleegers Technique versnellen. Dit is echt een win-win deal."

Huub Sleegers, oprichter en CEO van Sleegers Technique: "Ik ben echt trots op wat het Sleegers Technique team de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd, en ik ben ervan overtuigd dat onderdeel worden van Marel de juiste keuze is in termen van strategische en culturele fit. Met onze complementaire oplossingen in de domeinen interleaving, loading, stacking en slicing en het wereldwijde netwerk van Marel in verkoop en service, is er een groot potentieel voor verdere groei. Dit, in combinatie met de toegang tot de wereldwijde innovatiemogelijkheden en het digitale platform van Marel, betekent dat de sky the limit is voor Marel en Sleegers Technique."

Marel.com

Op de foto: Huub Sleegers, oprichter en CEO van Sleegers Technique (links) en Pieter Klaas Hopma Zijlema, directeur Prepared Foods bij Marel (rechts)


Bron: Marel