LTO: Vleestaks niet populair
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

LTO: Vleestaks niet populair

  • 07 september 2020

Slechts een kleine minderheid van de Nederlanders vind een vleestaks een goede oplossing om het consumeren van minder vlees te stimuleren, blijkt uit een onderzoek onder ruim 1500 Nederlanders, in opdracht van LTO Nederland. Uit het onderzoek blijkt ook politieke voorkeur van grote invloed is op het antwoord op de vraag óf vermindering van de vleesconsumptie gewenst is. De vleesconsumptie blijft in Nederland nagenoeg gelijk, wereldwijd zal de vleesconsumptie toenemen, aldus LTO.

Van de ondervraagden die vinden dat er minder vlees moet worden geconsumeerd is 36% van mening dat dit moet worden gestimuleerd via het invoeren van een vleestaks. Binnen de totale groep respondenten komt het erop neer dat circa 20% voorstander is van een belasting op vlees.

Van de respondenten die vinden dat vleesconsumptie omlaag moet, vindt 62% dat voorlichting door het Voedingscentrum de beste methode is dit te realiseren. Ongeveer de helft denkt dat een hogere prijs voor vlees via een keurmerk zoals Beter Leven of biologisch vlees de oplossing is om tot een lager vleesgebruik te komen. 

Lto.nl

Bron: LTO Nederland