Jumbo stopt met vleespromoties
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Jumbo stopt met vleespro­mo­ties

  • 15 maart 2024

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd te stoppen met vleespromoties in al haar filialen en online. Dit initiatief markeert een belangrijke verschuiving in het supermarktlandschap. Het is onderdeel van Jumbo's strategie om in 2030 zestig procent van de verkochte eiwitten uit plantaardige bronnen te halen. Deze ambitie weerspiegelt een groeiend bewustzijn van duurzaamheid en gezondheid onder consumenten en bedrijven.

De verandering treedt in werking vanaf week 22 in 2024. Dit houdt in dat tijdelijke prijspromoties voor vers rund-, varkens- en kippenvlees zullen verdwijnen. Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten, licht toe dat deze stap essentieel is voor de eiwittransitie van dierlijke naar plantaardige voeding. Jumbo streeft ernaar een evenwichtige verdeling van 50% plantaardige en 50% dierlijke eiwitproducten in 2025 te realiseren. Dit tussentijdse doel maakt deel uit van de grotere ambitie voor 2030.

Focus op betaalbaarheid en duurzaamheid

Het besluit sluit aan bij Jumbo's toezegging om klanten dagelijks betaalbare prijzen te bieden. Dit is in overeenstemming met een van Jumbo's '7 Zekerheden', namelijk het garanderen van betaalbare boodschappen. Door te stoppen met vleespromoties wil Jumbo klanten stimuleren om vaker voor plantaardige opties te kiezen. Dit ondersteunt Jumbo door te investeren in kennis over plantaardige recepten en het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare en smaakvolle plantaardige producten.

Daarnaast benadrukt Jumbo het belang van samenwerking met ketenpartners voor verdere verduurzaming van de vleesketen. Het doel is om de impact van voedselconsumptie op mens, dier en natuur te verminderen. Jumbo's nieuwe richting is een spiegelbeeld van een bredere trend in de voedingsindustrie, waarbij duurzaamheid en gezondheid steeds centraler komen te staan in de bedrijfsvoering.

Jumbo.com

Bron: Jumbo