IFF, Unilever en WUR verbeteren smaak van vleesvervangers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

IFF, Unilever en WUR verbeteren smaak van vleesver­vangers

  • 16 januari 2024

Internationaal smaak- en geurstoffenproducent IFF slaat de handen ineen met Unilever en Wageningen University and Research (WUR) om de smaakuitdagingen bij plantaardig vlees aan te pakken.

Plantaardige eiwitten vertonen soms een onaangename nasmaak, wat fabrikanten vaak proberen te verdoezelen met extra smaken, wat echter leidt tot ongewenste aroma-eigenschappen. In een vierjarig project zullen IFF en Unilever onderzoeken hoe smaken zich binden aan eiwitmoleculen om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor een betere smaakervaring van vleesvervangers.

Toewijding aan duurzaamheid en smaak

De gezamenlijke inspanning van IFF, Unilever en WUR weerspiegelt hun toewijding om duurzame en smaakvolle plantaardige voeding toegankelijker te maken. Unilever, bekend om een scala aan plantaardige producten, en WUR, een hotspot voor alternatieve eiwitten, delen de visie om de wereldwijde voedselindustrie te transformeren.

De focus ligt op het begrijpen en beheersen van smaakprocessen om hoogwaardige plantaardige vleesproducten te creëren. Manfred Aben, hoofd wetenschap en technologie bij Unilever, benadrukte de rol van technologie in het bereiken van producten met dezelfde smaak en textuur als dierlijk vlees, maar met een lagere milieubelasting.

Deze samenwerking tussen toonaangevende bedrijven belicht hun vastberadenheid om te begrijpen hoe smaken werken bij het verbeteren van plantaardige vleesproducten, waarmee ze een duurzame en aantrekkelijke toekomst voor plantaardig voedsel nastreven.

Vegconomist.com

Bron: Vegconomist