Hoe start je met MAP verpakken?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hoe start je met MAP verpakken?

  • 01 oktober 2021

Air Liquide is gepassioneerd door de technologie van MAP en ondersteunt professionals bij de implementatie van het gasverpakkingsproces en bij het leveren van gekeurde gassen voor voedselbehandeling. Ontdek in het gratis eBook de business cases van de foodproducerende bedrijven die het gasverpakken met voedselveilige gassen al hebben geïmplementeerd. 

MAP kan worden ingezet voor zo goed als alle voedingsmiddelen waarvan de houdbaarheid vermindert als ze aan lucht worden blootgesteld. MAP is dus niet alleen geschikt voor traditionele voedingsproducten (vlees, vis, gevogelte, groenten, fruit, ..), maar ook voor vleesvervangers, kant-en-klaar maaltijden op basis van alternatieve proteïnen. 

MAP e-book

Omdat MAP-oplossingen altijd maatwerk zijn – en de juiste samenstelling onder meer afhankelijk is van het voedingsproduct in kwestie – heeft Air Liquide een verhelderend e-book over Modified Atmosphere Packaging samengesteld waarin alle belangrijke facetten en aandachtspunten worden uiteengezet.

“MAP (Modified Atmosphere Packaging) verpakken: de lucht in de verpakking wordt vervangen door een specifieke gassamenstelling. Zo kan de houdbaarheid van het voedsel flink verlengd worden zonder dat er chemische conserveringsmiddelen of stabilisatoren aan te pas komen…”

1.500 klantreferenties

Air Liquide heeft een database opgebouwd met meer dan 1.500 MAP-klantreferenties. Klanten die vandaag aan de slag willen met MAP kunnen meteen op de juiste manier starten door gebruik te maken van de kennis die in de loop der jaren is opgebouwd. Het blijft wel raadzaam om MAP-proeven uit te voeren met verschillende gasmengsels, gecombineerd met kwaliteits- en microbiële analyses, om de beste gassamenstelling te bepalen. Ieder product is weer anders.

Oplossingen op maat

Air Liquide biedt oplossingen op maat en stelt zijn technische kennis ter beschikking om voedselfabrikanten te helpen met verpakkingstechnologie en -materialen, de productiecapaciteit, de grootte en vorm van het product, het gewenste uiterlijk en de verwachte houdbaarheid. 

Download het e-book

In het e-book staan de meest gebruikte MAP-samenstellingen en met welke voedingsproducten deze gebruikt kunnen worden. Daarnaast worden in het boek ook verpakkingsfolies en -machines besproken en is er aandacht voor technieken zoals gecompenseerd vacuüm en spoelbegassing.

Download hier het e-book!

Bron: Air Liquide