Groente & Fruitbrigade bereikt 10 miljoen kilo mijlpaal
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Groente & Fruitbri­gade bereikt 10 miljoen kilo mijlpaal

  • 01 juli 2024

De Groente & Fruitbrigade heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met hun donaties aan voedselbanken. Deze organisatie, opgericht in 2018, heeft de grens van 10 miljoen kilo verse groente en fruit overschreden. Dit initiatief helpt voedselverspilling tegen te gaan en ondersteunt kwetsbare groepen met gezonde voeding.

De Groente & Fruitbrigade begon op Freshpark in Poeldijk. Een klein team vrijwilligers startte met een vorkheftruck en een loods, gesteund door de eerste donateur van groente en fruit. Inmiddels telt de organisatie meer dan 75 vrijwilligers en beschikt over drie sorteer- en distributielocaties in Poeldijk, Venlo en Nagele. Hierdoor kunnen zij voedselbanken door het hele land voorzien van verse producten.

Mijlpaal in donatie aan voedselbanken

Vorige week werd de 10 miljoenste kilo groente en fruit symbolisch overhandigd door Mary van Hoek-Hendriks aan Henk Staghouwer, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Voedselbanken. “Groente & Fruitbrigade levert een cruciale bijdrage aan onze voedselhulp. De verse producten zijn van groot belang voor de gezondheid van onze klanten," aldus Staghouwer. De samenwerking tussen de brigade en voedselbanken zorgt voor een waardevolle aanvulling op de wekelijkse voedselhulp.

Voedselverspilling tegengaan

De Groente & Fruitbrigade werkt samen met telers, kwekers en handelsbedrijven die hun overschotten doneren. Hierdoor kunnen producten die niet aan het schoonheidsideaal voldoen of commercieel niet inzetbaar zijn, toch gebruikt worden. De organisatie focust zich op het opbouwen van volume en het uitbreiden van het aantal leveranciers. Het doel is om jaarrond een gevarieerd aanbod te bieden aan voedselbanken, zodat iedereen toegang heeft tot goed voedsel. Mary van Hoek-Hendriks benadrukt dat nieuwe vrijwilligers en leveranciers altijd welkom zijn om bij te dragen aan deze missie.

Groentefruitbrigade.nl

Foto: Henk Staghouwer (voorzitter Vereniging Nederlandse Voedselbanken) neemt 10 miljoenste kilo in ontvangst van Mary van Hoek-Hendriks (bestuurslid Groente & Fruitbrigade). © Willem Mes Photography

Bron: Groente & Fruitbrigade