Geen verontreiniging meer in verpakte levensmiddelen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Geen verontreiniging meer in verpakte levensmiddelen

  • 12 maart 2019

Minebea Intec ondersteunt de voedingsindustrie bij het verhogen van de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van productielijnen. De wereldwijde aanbieder van inspectietechnologieën breidt zijn productassortiment voor controleweging en detectie van verontreinigingen voortdurend uit.

Ter bescherming van de consument en de productiefaciliteiten, detecteren metaaldetectieapparatuur en -systemen betrouwbaar zowel ferro- als non-ferrometalen. En ze verwijderen alle met deze metalen verontreinigde producten uit de productie- of verpakkingslijn. Afhankelijk van het product worden verticale of horizontale zoekspoelen gebruikt.

Verticale metaaldetectie

Vooral verticale metaaldetectie vormt vaak een grote uitdaging voor de installateur, omdat het belangrijk is om efficiënt gebruik te maken van ruimtehoogtes. Speciale systemen met minimale afmetingen, zoals de nieuwe vrije val metaaldetector Vistus-R van Minebea Intec, ondersteunen de voedingsindustrie bij de realisatie van veilige vulsystemen voor bijvoorbeeld suiker, melkpoeder, granen enzovoort.

Een kenmerkende eigenschap van het Vistus®-systeem is de gepatenteerde "True In-Process Validation" -functie. Hiermee wordt een prestatievalidatie uitgevoerd exact in het midden van de detectiespoel, welke hier de laagste gevoeligheid heeft. Elke andere positie in de spoel zou een vals resultaat opleveren

Door middel van een hulpstuk, wordt een teststuk boven, precies in het midden van de valpijp geplaatst, waarna het onderaan de valpijp weer kan worden opgevangen.

Het systeem controleert en bevestigt de prestaties van Vistus® tijdens het proces zonder de productstroom te hinderen.

Bandsysteem

De metaaldetectoren van Vistus® zijn geschikt voor het detecteren van ferro- en non-ferrometalen en zijn speciaal ontworpen voor de voedingsindustrie. Ze kunnen met een band of kunststof schakelband worden gemonteerd, waardoor ze eenvoudig en snel in uw productie- of verpakkingslijn kunnen worden geïntegreerd.

Verontreiniging brengt de reputatie in gevaar

In het tijdperk van digitalisering vertrouwen steeds meer levensmiddelenfabrikanten op controlewegers en inspectiesystemen die, in overeenstemming met industriële regelgeving zoals HACCP, IFS en BRC, niet alleen dure terugroepacties van producten vermijden, maar ook het merkimago beschermen. Het beeld van een roestige spijker in een graanreep bereikt miljoenen consumenten via social media in slechts een paar klikken. Het imagoverlies is moeilijk uit te drukken in cijfers, maar heeft een blijvend effect op de verkoop.

Metaaldetectie in productielijnen

De whitepaper  "Metaaldetectie in productielijnen" biedt een overzicht van de basisprincipes en richtlijnen voor processen in de voedselproductie, inclusief een blik op hoe metaaldetectie werkt, voorbeelden hiervan en aanbevelingen.

https://www.minebea-intec.com/en/products/foreign-body-detectors/industrial-metal-detectors/

www.minebea-intec.com

Bron: © Minebea Intec