Food Experience Ede: Nieuwe Fase in Lokale Groei
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Food Experience stap dichterbij

  • 16 november 2023

Ede, een stad die zich inzet voor groei en ontwikkeling, staat op het punt een grote stap te zetten met de plannen voor de Food Experience. Het college van Ede heeft zijn positieve houding uitgesproken over dit nieuwe initiatief, dat zowel een stimulans voor de lokale economie als een educatieve attractie belooft te worden. Deze ontwikkeling komt op een cruciaal moment, waarbij Ede en de bredere Foodvalley-regio zich richten op uitbreiding en innovatie.

Positieve ontwikkelingen

Het plan voor de Food Experience wordt gesteund door zowel de gemeente Ede als de provincie. Wethouder Leon Meijer benadrukt het belang van dit project voor de groei van Ede, met name in de context van woningbouw en werkgelegenheid. Het project wordt gezien als een katalysator voor de ontwikkeling van het World Food Center (WFC) en de regio. Aantrekkelijke vooruitzichten zoals nieuwe onderwijsfaciliteiten van Aeres Groep en publieksevenementen in Frisopark, dragen bij aan de levendigheid van het WFC-terrein.

Een vernieuwd plan

Het ontwerp van de Food Experience heeft een nieuwe wending genomen na een uitspraak van de Raad van State eind 2022. Met beperktere ruimte heeft Stichting WFC Experience een indrukwekkend nieuw plan ontwikkeld binnen de Mauritskazerne. De focus ligt op educatie over voedsel, duurzaamheid en landbouw, gecombineerd met een interactieve restaurantbeleving. Financieel is het project ook aantrekkelijker geworden voor de gemeente, aangezien de exploitant nu de verbouwingskosten op zich neemt, waardoor de gemeente geen lening hoeft te verstrekken.

Toekomstige stappen

De komende weken staan in het teken van informatieve en oordeelsvormende bijeenkomsten voor de gemeenteraad en Provinciale Staten. Deze vergaderingen zijn cruciaal voor de verdere besluitvorming. Het definitieve besluit wordt verwacht in het nieuwe jaar. Intussen biedt de gemeentelijke website belangstellenden de mogelijkheid om het ontwerp in te zien en wordt via de perskamer van World Food een toelichtende video aangeboden.

Dit initiatief belooft een belangrijke rol te spelen in de toekomst van Ede en de Foodvalley-regio, zowel qua economische ontwikkeling als op het gebied van voedselbewustzijn en onderwijs. Met de positieve vooruitzichten en het aangepaste plan lijkt de Food Experience een veelbelovend project voor de gemeente Ede en haar inwoners.

www.worldfood.nl

Bron: Worldfood