Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Een nieuw onderzoeksproject, deels gefinancierd door het Topsector Agri & Food initiatief van de Nederlandse overheid, heeft als doel nieuwe fermentatieprocessen te ontwikkelen om de kwaliteit en smaak van plantaardige eiwitten te verbeteren.
Plantaardige-eiwitingrediënten bevatten vaak ongewenste verbindingen die onaangename smaken kunnen veroorzaken in eindproducten. Het driejarige project "Biozuivering van plantaardige eiwitten" is gericht op de ontwikkeling van op fermentatie gebaseerde biozuiveringsprocessen om die ongewenste verbindingen uit plantaardige eiwitingrediënten te verwijderen.
"Fermentatie is een eeuwenoude, bekende en veilige techniek in de voedselproductie, die wordt gebruikt in alles van alcoholische dranken en brood tot zuurkool en yoghurt. Maar het is veel breder toepasbaar dan dat. Met dit project willen we voortbouwen op bestaande ervaring met het gebruik van fermentatie om ongewenste componenten te verwijderen en dat meer algemeen toepassen bij de productie van nieuwe en verbeterde plantaardige voedingsproducten," aldus Vesela Tzeneva, Senior Project Manager bij NIZO.
Bron: NIZO
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec