FAO: ‘Voedselprijzen stijgen tot recordniveau’
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

FAO: ‘Voedsel­prijzen stijgen tot recordniveau’

  • 03 september 2021

De voedselprijzenindex van FAO heeft in augustus 2021 bijna het hoogste niveau in 10 jaar tijd bereikt. De wereldvoedselgrondstoffenprijzen veerden snel op na twee opeenvolgende maanden van daling, aangevoerd door sterke stijgingen van de internationale prijsnoteringen voor suiker, tarwe en plantaardige oliën.

De FAO-index van de voedselprijzen bedroeg in augustus gemiddeld 127,4 punten, een stijging met 3,1 procent ten opzichte van juli en met 32,9 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2020. 

De suikerprijsindex van de FAO steeg met 9,6 procent ten opzichte van juli. De index van de prijzen voor plantaardige oliën van de FAO steeg in augustus met 6,7 procent, waarbij de internationale palmolieprijzen opnieuw historische hoogten bereikten. Ook de prijzen voor raapzaadolie en zonnebloemolie stegen.

De index van de graanprijzen van de FAO lag in augustus gemiddeld 3,4 procent hoger dan in juli. De FAO-index van de vleesprijzen is in augustus licht gestegen. En de zuivelprijsindex daalde licht ten opzichte van juli.

Fao.org

Bron: FAO