Euroma overgenomen door Marubeni Corporation
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Euroma volledig in handen van Japans Marubeni

  • 15 november 2023

Koninklijke Euroma B.V., kondigde begin november 2023 de overname van hun resterende aandelen door Marubeni Corporation aan. Dit Japanse handelsconglomeraat, dat ook in de voedingsmiddelenindustrie actief is, zet hiermee een strategische stap, nadat het in juni 2021 al een aanzienlijk minderheidsbelang in het bedrijf had verworven. Deze overname positioneert Marubeni als de enige eigenaar van Euroma, wat een nieuwe fase van groei en ontwikkeling voor het bedrijf inluidt. De voltooiing van de transactie wacht nog op goedkeuring door de mededingingsautoriteit.

Partnerschap voor groei en innovatie

Bert Bakker, CEO van Euroma, spreekt zijn enthousiasme uit over de overname. Volgens hem bevestigt deze stap de unieke kennis en expertise van Euroma in het creëren van natuurlijke voedingsoplossingen. De samenwerking met Marubeni wordt gezien als een langdurig strategisch partnerschap, dat de internationale groei van Euroma zal versnellen. Met een state-of-the-art R&D centrum en productiefaciliteit in Zwolle, belooft Euroma haar klanten en medewerkers nieuwe kansen en een solide basis voor verdere ontwikkeling. Sinds Marubeni's initiële investering in 2021, heeft Euroma belangrijke stappen gezet, met name door de indrukwekkende productiefaciliteit in Zwolle die haar belofte van kwaliteit en betrouwbaarheid nakomt.

Jun Horie, Senior Managing Executive Officer bij Marubeni, benadrukt de strategische betekenis van deze overname. Hij wijst op de groeiende markt voor voedingsingrediënten en de relevantie van Euroma's expertise in dit segment. Marubeni ziet potentieel in het introduceren van Euroma's deskundigheid buiten Europa, gebruikmakend van haar wereldwijde netwerk.

Euroma's sterke fundament en toekomstperspectief

Euroma, met een geschiedenis van meer dan 124 jaar, is een toonaangevende Europese speler in het ontwikkelen van hoogwaardige, gezonde en duurzame kruiden- en specerijeningrediënten. Het bedrijf heeft zich altijd gehouden aan de hoogste kwaliteitsnormen en loopt voorop met zijn ontwikkelingscapaciteiten, mede mogelijk gemaakt door de geavanceerde productiefaciliteit in Zwolle. Deze faciliteit, uitgerust met onderscheidende verwerkingstechnologieën, plaatst Euroma in een uitstekende positie voor verdere internationale expansie.

Wat betreft de organisatiestructuur, zal Euroma zelfstandig blijven functioneren. Er zijn geen personele gevolgen voor de werknemers en het bedrijf zal een eigen Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen behouden. Deze autonome aanpak waarborgt de continuïteit en het unieke karakter van Euroma, terwijl het bedrijf profiteert van de nieuwe mogelijkheden die de samenwerking met Marubeni biedt.

www.euroma.com

Bron: Euroma