EU erkent nieuw plantaardig eiwit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

EU erkent nieuw plantaardig eiwit

  • 06 januari 2023

De Europese Commissie heeft de Novel Food status toegekend aan twee van MycoTechnology's innovatieve en zeer functionele natuurlijke plantaardige proteïne-ingrediënten. Deze ingrediënten worden geproduceerd met behulp van een gepatenteerd myceliaal fermentatieplatform dat de sensorische, functionele en nutritionele eigenschappen van plantaardig eiwit verbetert.

FermentIQ™ is een erwten- en rijsteiwitmengsel dat is gefermenteerd door mycelia van paddenstoelen voor superieure prestaties en voeding. Het gepatenteerde proces van MycoTechnology desodoriseert en ontgeurt het eiwit, zodat het een neutralere oplossing biedt met een superieure functionaliteit in een reeks toepassingen. FermentIQ™ is verkrijgbaar in drie formaten. Het kernproduct (PTP) biedt een verbeterde oplosbaarheid en mondgevoel in eiwitdranken, een gemalen product (MLL) levert voedings-, smaak- en mondgevoelprofielen die het ideaal maken voor zuivelalternatieven, en het getextureerde product (TXP) biedt een superieure verende en sappige textuur in vleesanalogen.

Beide ingrediënten hebben een Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) van 1 voor personen van 3 jaar en ouder, wat betekent dat hun eiwitgehalte van de hoogste voedingskwaliteit is. Ze bieden ook minder anti-nutriënten en een betere verteerbaarheid, waardoor 99,9% van het geconsumeerde eiwit kan worden verteerd.

Myco-technology.com

Beeld: © NatalyaBond/Shutterstock.com

Bron: MycoTechnology