Etikettering, het blijft lastig
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Etikettering, het blijft lastig

  • 11 december 2017

De oh zo heerlijke feestdagen komen alweer om de hoek kijken. De supermarkt ligt vol met lekkere producten; vooral bijzondere vleessoorten (voornamelijk wild) die de consument normaal gesproken niet aanschaft. Om een zo lekker mogelijk kerstdiner in elkaar te flansen gaat de consument aan de weer met wild. N&S Quality vond het tijd eens te onderzoeken hoe het nou zit met etiketten voor deze specifieke feestmaalproducten, en wat viel hen op?

Etikettering van wildvleesproducten

De etikettering bij wildvleesproducten heeft zeker nog wat aandacht nodig. Uit het onderzoek van N&S Quality blijkt dat maar liefst 70% van de wildvleesproducten onjuist gelabeld waren. Dit ten opzichte van 20% onjuist bij reguliere vleesproducten. Een aantal etiketten had niet eens de verplichte ingrediëntendeclaratie. Bijvoorbeeld bij een zakje kipmarinade waarbij geen ingrediënten werden gedeclareerd.

Etiketten niet leesbaar

Bij sommige van de onderzochte vlees- en wildproducten ontbrak de afwijkende typografie van de allergeen houdende stoffen in de ingrediëntenlijst, of was de declaratie zelfs helemaal niet leesbaar door een verkeerd lettertype. Daarnaast waren er ook een aantal etiketten die helemaal onleesbaar waren geworden doordat het etiket onder het bloed zat.

Lees het hele rapport op www.ns-quality.nl

Bron: ©Subbotina Anna/Shutterstock.com