Esro Food Group betreedt Europese petfoodmarkt
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Esro Food Group betreedt Europese petfoodmarkt

  • 11 augustus 2023

Esro Food Group kondigde 10 augustus 2023 een strategische investering aan. Het bedrijf betreedt de Europese markt voor petfoodingrediënten door een 50% belang te nemen in het nieuw gevormde Esro Pet Food BV, gevestigd in Nederland. De andere helft van dit bedrijf is eigendom van de Scales Corporation, een veelzijdige speler met ervaring in de agro-industrie.

Scales heeft momenteel drie kernsectoren: Global Proteins, Horticulture en Logistics. Door hun brede ervaring in de agrarische sector te combineren met Esro's productiecapaciteit, beogen ze de petfoodmarkt krachtig te bedienen. Deze samenwerking stelt beide bedrijven in staat hun bereik te vergroten en meer te bieden aan klanten wereldwijd.

Belangrijk is dat de eerste productiefaciliteit van deze joint venture in België gevestigd zal zijn. Een bestaande faciliteit van Esro wordt omgevormd tot een petfood-specialist. De ombouw is gaande, en tegen eind 2023 wordt verwacht dat de fabriek volledig functioneel en gecertificeerd is. Er zijn plannen voor een mogelijke tweede locatie, maar hierover wordt waarschijnlijk pas in 2024 beslist.

Leon Coolen, met een rijke ervaring in voedsel en petfoodingrediënten, wordt de Managing Director van de joint venture. Beide bedrijven hebben ook elk twee leden in de raad van bestuur benoemd.

Joris Rooijackers, CEO van Esro, is enthousiast over de samenwerking met Scales, gezien hun solide reputatie in de petfoodsector. Hij gelooft dat deze joint venture aanzienlijk zal bijdragen aan Esro's groei. Andy Borland, Managing Director van Scales, ziet dit als een geweldige kans om hun Global Proteins divisie naar Europa te brengen en is eveneens verheugd over de uitgebreide samenwerking met Esro's belangrijkste aandeelhouders, waaronder de families Fayman en Rooijackers, en Rabo Investments.

Esro.com

Bron: Esro Food Group