Empack uitgesteld naar juni
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Empack uitgesteld naar juni

  • 12 maart 2020

In navolging van meerdere beurzen in food die zijn uitgesteld wordt ook de komende editie van verpakkingsbeurs Empack vanwege het coronavirus verplaatst. Aanvankelijk zou de beurs plaatsvinden op 31 maart, 1 en 2 april 2020, dat wordt nu 23, 24 en 25 juni 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Het besluit om Empack te verplaatsen is vlak voor de bekendmaking van de nieuwe maatregelen vanuit de Nederlandse overheid genomen. Één van die nieuwe maatregelen is dat events boven de 100 bezoekers afgelast moeten worden.

Irma De Hoon, Group Event Director van Easyfairs: “Het bestaansrecht van Empack bestaat uit het samenbrengen van de complete community (exposanten, bezoekers, brancheorganisaties en andere stakeholders) van de Nederlandse verpakkingsindustrie. Dat is gewoonweg niet haalbaar vanwege de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van dit virus, wat buiten de controle van Easyfairs valt.”

Nieuwe plattegrond Empack

De Hoon: “De nieuwe editie van Empack vindt plaats op 23, 24 en 25 juni 2020 in de initiële locatie Jaarbeurs Utrecht. Wat wel zal veranderen is de plattegrond. In verband met krapte in de beursagenda dienen we uit te wijken naar hal 10, 11 en 12. We zijn blij dat we een nieuw moment gevonden hebben, want we zijn het aan alle stakeholders verplicht om het jaarlijkse verpakkingsevenement Empack door te laten gaan. Op die manier is het bereikbaar voor alle exposanten, bezoekers en partners.”

Deze week worden alle betrokkenen geïnformeerd. “Uiteraard betreuren we deze samenloop van omstandigheden, zeker gezien de flinke impact voor de deelnemende en aanverwante partijen met al de voorbereidingen en in gang gezette zaken. We zetten alles op alles en gaan er met het commitment van eenieder in juni een mooie editie van maken”, aldus De Hoon.

www.empack.nl

Bron: Empack